Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mai multe instituții din Dej au marcat Ziua Culturii Naționale – FOTO

Publicat acum

pe

Ziua Culturii Naționale a fost marcată recent de mai multe instituții de cultură și de învățământ din Dej.

Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, Despărțământul „Dr. Teodor Mihali” Dej a organizat luni, 16 ianuarie, cu începere de la ora 17, în sala festivă a Cercului Militar Dej, un eveniment dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale.

Spectacolul de muzică și poezie, care s-a desfășurat sub genericul „Doina cu dor de Luceafăr”, a adus pe scenă mai mulți artiști și elevi de la mai multe instituții de învățământ din municipiul Dej, printre care: Trupa de teatru a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” și ASTRA (profesori: Sabina Druhora, Mihaela Ormenișan și Ioan Petruț);„Junii someșeni” de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” și ASTRA (profesor: Viorel Lăcătuș); Corul „Armonia” de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” (profesori: Maria Dimitriu, Cristian Păltinean); Corul clasei I de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și ASTRA (prof. înv. Corina Borsan); Dorina Rus (poezie) și Dana Rus (doină).

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de romanțe pe versuri de Mihai Eminescu, susținut de Ioan Dordoi.

Eminescu a fost omagiat și la Biblioteca Municipală Dej, cu preșcolarii din grupa mijlocie „Spiridușii poveștilor” de la Grădinița Junior. În cadrul acestei activități, celor mici le-au fost prezentate o sumedenie de cărți. Mai mult decât atât, micuții au și lecturat poezii ale poetului, la final cu toții declarându-se încântați de această experiență.

Și elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej au marcat Ziua Culturii Naționale printr-o serbare dedicată poetului național Mihai Eminescu. Datorită eforturilor profesorilor și elevilor, toți cei prezenți în sala festivă a instituției dejene au putut să vibreze de emoție, pe versurile lui Mihai Eminescu.

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej a organizat luni, 16 ianuarie, o activitate cultural-artistică dedicată marelui poet Mihai Eminescu și Zilei Culturii Românești cuprinzând recitări și cântece pe versuri de și despre Eminescu. Elevii instituției au fost pregătiți de profesorii Ungureșan Rozalia, Druhora Sabina, Ormenișan Mihaela, Petruț Ioan, Dimitriu Maria și Păltinean Cristian.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER