Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mihai Eminescu, omagiat la școala din Dej care îi poartă numele – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Sub egida ”Zilele Eminescu”, la școala din Dej care poartă numele marelui poet au avut loc diferite activități cultural-artistice.

Cu ocazia zilei de naștere a patronului spiritual al unității de învățământ, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Dej a organizat mai multe manifestări cultural-artistice pentru a marca acest moment. Astăzi, cu începere de la ora 13, Sala festivă a școlii a găzduit spectacolul omagial ”Eminescu e aici”, coordonat de profesorii Simona Bumbu, Manuela Rus, Ioana Sâncrăianu și Nan-Farkaș Kinga. Elevii de pe scenă au recitat poezii și au interpretat melodii pe versurile marelui poet, în aplauzele colegilor lor aflați în număr mare în sală.

Astăzi și mâine, două expoziții – una de desene, intitulată ”Lumină și culoare în opera lui Eminescu” (prof. Eleonora Bodea-Ban și elevi) și una de carte, ”Condeie eminesciene” (bibliotecar Emilia Căprar și elevi) – pot fi admirate de doritori.

Manifestări cultural-artistice vor avea loc și mâine, tot în cadrul ”Zilele Eminescu – Zilele Școlii 2017”. Astfel, de la ora 12, conducerea școlii – prin directorul Gabriela Ciobanu – a pregătit un spectacol omagial ”Dor de Eminescu”, protagoniști urmând să fie elevii și profesorii învățământului din ciclul primar.

De menționat că ieri s-a desfășurat și un concurs de matematică – ”Micul matematician”, ajuns la ediția a XV-a. La acesta au participat elevi din Dej, Gherla și împrejurimi. Profesorii coordonatori au fost Jica-Mariana Moldovan, Geanina Gavriș și Teofil Moncea.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER