Conectează-te cu noi

Naţional

Mâine, 12 octombrie, intră în vigoare noul Cod Rutier! Cei prinși cu telefonul mobil la volan riscă să rămână fără permis

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Începând de sâmbătă, 12 octombrie 2019, cei care folosesc telefonul mobil la volan riscă să rămână fără permisul de conducere.

Vă reamintim, începând din această sâmbătă, intră în vigoare interzicerea utilizării de către șoferi, în timp ce conduc, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv care poate fa e înregistrări foto/video.

Mai mult decât atât, în momentul în care conducătorul unui autovehicul încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Alternative există: dispozitiv de tip “mâini libere”, car kit sau pur și simplu oprirea autovehiculului, acolo unde legea permite.

Viața are prioritate! O clipă de neatenție poate fi fatală. Verificarea unei notificări pe telefonul mobil sau scrierea unui mesaj îți distrage atenția de la trafic pentru cel puțin 5 secunde. Mesajele, fotografiile, video, apelurile pot aștepta. Pune și tu SIGURANȚA pe primul loc”, este mesajul transmis de Poliția Română.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER