Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Mănăstirea din Vad și sărbătorit hramul: Sfântul Ștefan cel Mare – FOTO

Publicat acum

pe

....

Mănăstirea din Vad și-a sărbătorit hramul – Sfântul Ștefan cel Mare -, cu această ocazie Sfânta Liturghie fiind oficiată de ÎPS Andrei Andreicuț.

....

În a patra duminică după Rusalii, având alături în slujire un sobor numeros de preoți, Ierarhul a sfințit altarul de vară nou ridicat în incintă, iar începând cu ora 9 Sfânta Liturghie. După citirea pericopei evanghelice, ÎPS Andrei Andreicuț, în cuvântul de învățătură, și-a exprimat admirația față de voievodul Ștefan cel Mare.

Obștea de călugări de la Mănăstirea „Ștefan Vodăˮ din localitatea Vad este condusă de Protos. Nicodim Pop, cel care la finalul Liturghiei i-a mulțumit pentru prezență și grijă arhipăstorului și, de asemenea, le-a mulțumit și celorlați participanți de seamă Arhim. Dumitru Cobzaru, Exarh al Arhiepiscopiei noastre, Protopopului de Dej, Pr. Ioan Buftea, stareților și duhovnicilor de la celelalte mănăstiri, dar și preoților din parohiile învecinate.

Printre invitații de seamă s-a numărat și Academicianul Marius Porumb, unul dintre apropiații Mănăstirii de la Vad, care a subliniat importanța celor două mănăstiri, scaune episcopale, al căror ctitor principal este Sfântul Ștefan cel Mare. ”Vin aici la Vad de peste 50 de ani, așa cum și meseria mea o fac de 50 de ani, aceea de istoric de artă, de apărător al monumentelor neamului românesc. Iorga spunea despre Ștefan că a iubit neamul și țara din clipa întâia până în cea din urmă, așa să-l iubim și noi pe Ștefan pentru că este un Sfânt al românilor. Vreau să vă mai spun că anul viitor România împlinește 100 de ani, este extrem de important să sărbătorim acest lucru așa cum se cuvine”, a spus acesta.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul maicilor de la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea bistrițeană Piatra Fântânele, se anunță pe site-ul Mitropoliei Clujului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER