Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Iconostasul din parohia Strâmbu, sfințit de ÎPS Andrei – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, a sfințit iconostasul bisericii cu hramul ”Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din localitatea Strâmbu, comuna Chiuiești.

Sâmbătă, ÎPS Andrei Andreicuț a sfințit iconostasul bisericii cu hramul ”Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din localitatea Strâmbu, comuna Chiuiești, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor de peste 40 de preoți și diaconi, pe o scenă amplasată în curtea locașului de cult.

În cuvântul de învățătură intitulat Sănătate, Ierarhul a subliniat faptul că ”sănătatea este un echilibru foarte, foarte fragil între puterile vieții și alte puteri, care vin din altă parte. Puterile vieții, sursa vieții este Domnul nostru Iisus Hristos. El ne spune limpede în Evanghelia după Ioan, capitolul 10: Eu am venit ca oile mele să aibă viața și să o aibă din belșug. De unde însă este boala? De unde puterile vrăjmașe, care rod la temelia vieții și care aduc boala? Ne spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani, capitolul 5, versetul 12: printr-un om a intrat păcatul în lume şi prin păcat moartea, aşa şi moartea a trecut la toţi oamenii, pentru că toţi au păcătuit în el. Așadar, dacă izvorul vieții este Domnul nostru Iisus Hristos, izvorul morții este diavolul”.

Programul liturgic a început de dimineață cu citirea Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos, de către maicile de la Mănăstirea Cășiel.

Parohul comunității, pr Nicolae Scrob, a prezentat în cuvântul său de la final un istoric al parohiei și a mulțumit tuturor pentru implicarea în organizarea primei ediții a sărbătorii satului.

La final au fost evocate personalitățile care s-au născut în localitatea Strâmbu și au fost acordate diplome și distincții celor care au sprijinit biserica iar preotul Nicolae Scrob a fost ridicat la rangul de sachelar.

S-a plecat apoi în procesiune până la biserica veche din sat, monument istoric, unde s-au sfințit doua troițe, scrie pe site Mitropolia Clujului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER