Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Maraton „100 de ani – 100 de km” între Cluj şi Alba Iulia

Publicat acum

pe

....

Peste 100 de sportivi, profesionişti şi amatori, reprezentând Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei au alergat sâmbătă în „Maratonul 100 de ani – 100 de km”, desfăşurat de la Cluj-Napoca şi până în „Oraşul Marii Uniri”. La linia de start participanţii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Alexandru Orosz, militarul care şi-a pierdut vineri viaţa într-un incident în gara din Alba Iulia, potrivit Agerpres.

....

Un drapel uriaş a fost purtat pe ultimii kilometri, de la intrarea în Alba Iulia până la Sala Unirii, de sportivii care au alergat pe ultimul tronson al maratonului, intitulat sectorul Tricolor.

Concursul a fost constituit din patru probe independente, de semimaraton, care s-au desfăşurat pe distane succesive de 25 de kilometri, respectiv pe sectorul Albastru, între Cluj-Napoca şi Tureni, sectorul Galben, între Tureni şi Stejeriş, sectorul Roşu, între Stejeriş şi Aiud, şi sectorul Tricolor, între Aiud şi Alba Iulia.

La finish, în faţa Sălii Unirii, sportivii au fost întâmpinaţi de către şeful Statului Major General, general Nicolae Ionel Ciucă, cel care a transmis şi mesajul Armatei Române către „Oraşul Marii Uniri”, şi de locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, general Nicolae Tonu.

Maratonul „100 de ani – 100 km” a fost organizat de Divizia 4 Infanterie „Gemina” şi Batalionul 136 Geniu „Apulum”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, Primăriei Municipiului Alba Iulia, S.C. Inter Cars România şi Asociaţia „Eftimie Croitoru”.

În pragul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, prin fiecare kilometru pe care îl vom parcurge, vom marca în mod simbolic jertfa făcută de înaintaşi deoarece România de astăzi este în mare măsură rezultatul sacrificiului nemărginit al ostaşilor români. De aceea se cuvine să îi onorăm şi să le acordăm respectul cuvenit. Militarii de azi salută cu respect şi demnitate cetăţenii ‘Oraşului Marii Uniri’ şi îi asigură de toată preţuirea lor„, au transmis anterior organizatorii.

 

Sursa – Agerpres

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER