Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Marcaje rutiere pe DJ109E, Cetan – Vad – Valea Groșilor!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Consiliul Județean Cluj a executat, recent, lucrări de marcaje rutiere ce urmăresc asigurarea unei circulații în condiții de deplină siguranță pe nu mai puţin de 14 drumuri județene, în lungime de aproape 142 de kilometri.

Au fost, astfel, executate lucrări de marcaje rutiere longitudinale, axiale, de separare a sensurilor de mers, pe următoarele sectoare de drum:

 • drumul județean 107F limită cu județul Alba – Luncani, pe un sector în lungime de peste 4,5 kilometri, de la kilometrul 9+860 până la kilometrul 14+370;
 • drumul județean 103K (DN 1) – Agârbiciu – Dângău, pe un sector în lungime de peste 8 kilometri, de la kilometrul 9+435 până la kilometrul 17+600;
 • drumul județean 151C limită cu județul Mureș – Tritenii de Sus – Colonia, pe un sector în lungime de 10,2 kilometri, de la kilometrul 12+500 până la kilometrul 22+700;
 • drumul județean 103J (DN 1R) – Alunișu – Sâncraiu, pe un sector în lungime de aproape 5 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 4+920;
 • drumul județean 103G limită cu municipiul Cluj-Napoca – Gheorgheni, pe un sector în lungime de 1,21 kilometri, de la kilometrul 58+682 până la kilometrul 57+472;
 • drumul județean 161B Bogata – Călărași – Călărași Gară, pe un sector în lungime de 11,28 kilometri, de la kilometrul 31+250 până la kilometrul 42+530;
 • drumul județean 105S, pe raza localității Boju, pe un sector în lungime de 3 kilometri, de la kilometrul 12+200 până la kilometrul 15+200;
 • drumul județean 109E Cetan – Vad – Valea Groșilor, pe un sector în lungime de peste 13 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 13+165;
 • drumul județean 107M (DN 1) – Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Lita – Liteni, pe un sector în lungime de 24 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 24+000. De asemenea, pe raza localităților Luna de Sus, Vlaha, Săvădisla și Liteni au fost executate treceri de pietoni;
 • drumul județean 161A Cojocna – Ceanu Mare, pe un sector în lungime de 22,8 kilometri, de la kilometrul 7+000 până la kilometrul 29+800;
 • drumul județean 150 (DN 16) Mociu – Crișeni, pe un sector în lungime de peste 8 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 8+100;
 • drumul județean 161G Pălatca – Vaida Cămăraș, pe un sector în lungime de peste 12,3 kilometri, de la kilometrul 8+885 până la kilometrul 21+200;
 • drumul județean 105T (DN 1F) – Popești – Corușu – Săliștea Nouă – Săliștea Veche, pe un sector în lungime de aproape 14,5 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 14+447;
 • drumul județean 103G (DN 75) – Cheia – Cheile Turzii, pe un sector în lungime de 3,67 kilometri, de la kilometrul 27+300 până la kilometrul 30+970.

Execuţia de marcaje rutiere va continua în perioada următoare pe mai multe drumuri judeţene unde au fost finalizate lucrări de asfaltare sau unde situația o impune. Marcajele vor fi executate exclusiv în zilele în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile desfăşurării acestui tip de lucrări.

Ştiri din zonă

Zeci de medici şi pacienţi trimişi în judecată în dosarul pensiilor de invaliditate de la Cluj!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Doi medici şi 48 de pacienţi au fost trimişi în judecată în dosarul pensiilor de invaliditate de la Cluj. Unul dintre medicii implicaţi este bănuit că a primit peste 35.000 de lei, alimente şi alcool, iar celălalt 1.500 de lei, scrie Mediafax.

Potrivit DNA, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, Alexandru Faur, medic la un cabinet de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă din Cluj, şi Carmen Gruiţă, endocrinolog la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, ambii pentru luare de mită în formă continuată.

În judecată a fost trimisă, în stare de arest preventiv, şi o persoană fizică fără vreo calitate specială, pentru dare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată.

De asemenea, 48 de pacienţi au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Procurorii arată în rechizitoriu că persoana fizică inculpată a cerut, pe parcursul acestui an, de la mai multe persoane, sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei şi a primit efectiv suma totală de 57.600 lei, pentru a le ajuta să obţină pensii de invaliditate în condiţiile în care, în mod normal, unele persoane nu aveau dreptul.

Din sumele primite, inculpata ar fi remis între 300-600 de lei în cazul pacienţilor noi, respectiv între 300-400 de lei în cazul revizuirilor medicului Faur Alexandru, acuzat că a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate şi la eliberarea deciziilor asupra capacităţii de muncă.

În total, medicul ar fi primit pentru „serviciile sale” suma totală de 36.250 lei, precum şi diferite produse alimentare şi băuturi alcoolice.

La data 16 septembrie 2019, inculpata a primit de la o persoană 600 lei, din care 300 de lei i-ar fi fost remişi medicului Faur Alexandru, în cabinetul său, moment în care s-a organizat un flagrant.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, Gruiţă Carmen Teodora, în calitate de medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, ar fi primit de la pacienţi, direct sau prin intermediul aceleiaşi inculpate, sume de bani cuprinse între 150 şi 350 de lei (în total 1.500 lei) precum şi produse alimentare, în schimbul eliberării documentelor medicale necesare încadrării pacienţilor în grad de invaliditate.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de cei doi medici şi faţă de persoana fizică cercetată în stare de arest preventiv în prezentul dosar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

ACCIDENT în lanț pe Autostrada A3, Gilău – Turda! Patru mașini implicate și trei victime, printre care și un copil – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Trei persoane, printre care un copil, au fost rănite, sâmbătă, într-un accident rutier produs pe Autostrada Transilvania, la intrarea în Turda. În accident au fost implicate patru autoturisme, care s-au ciocnit din cauza ceţii.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat că la faţa locului au intervenit mai multe echipaje medicale şi o autospecială de descarcerare.

Pompierii care au intervenit la accident au găsit patru autovehicule avariate şi ocupanţii ieşiţi din acestea.

Două femei de 57 şi 45 de ani şi o fetiţă de 10 ani au primit primul ajutor, apoi au fost duse la spital pentru investigaţii suplimentare.

Poliţiştii au spus, la rândul lor, că traficul rutier este blocat pe Autostrada Transilvania la intrarea în Turda dinspre Gilău, judeţul Cluj, din cauza accidentului în care au fost implicate patru autoturisme.

Cauza probabilă a accidentului este nepăstrarea distanţei pe fondul condiţiilor de ceaţă cu vizibilitate sub 100 de metri.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Prima reacţie a lui Ninel Peia, după ce a fost dat dispărut la Cluj!

Publicat acum

pe

loading...

Ninel Peia, candidatul Partidului Neamul Românesc la alegerile prezidenţiale, a declarat vineri că nu a dispărut, ci doar a mers la Mănăstirea Putna să se roage şi să ceară binecuvântarea părintelui stareţ pentru a merge mai departe în lupta prezidenţială.

Eu am mers la Mănăstirea Putna pentru a lua binecuvântarea părintelui pentru a merge mai departe în această luptă prezidenţială. Fără Binecuvântarea părintelui, aş fi renunţat. Părintele mi-a dat aseară binecuvântarea. Voi continua şi voi merge mai departe. Nu am dispărut. Am mers la mănăstire să mă rog şi să cer binecuvântarea părintelui stareţ”, a declarat la Antena 3 Ninel Peia.

Ninel Peia, candidatul Partidului Neamul Românesc la alegerile prezidenţiale, despre care poliţiştii clujeni au fost sesizaţi că a dispărut, a fost găsit joi noaptea la Mănăstirea Putna, au declarat surse din anchetă.

Poliţia Cluj a pecizat că Ninel Peia era cazat în mănăstire şi nu a fost victima niciunei infracţiuni.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare