Conectează-te cu noi

Naţional

Polițiștii trag un semnal de ALARMĂ. Mare ATENȚIE când mergeți la cumpărături!

Publicat acum

pe

piata industriala deputat Cornel Itu (12)

Urmează o perioadă în care supermarketurile, mall-urile, târgurile, piețele devin tot mai aglomerate. În graba cumpărăturilor, Poliția Română recomandă un comportament preventiv.

În mediul online, comercianții fac reduceri la produsele vândute, iar mulți dintre dumneavoastră veți plăti online ceea ce cumpărați. Vă recomandăm să verificați dacă site-ul de pe care faceți tranzacția este de încredere (dacă oferă date de identificare complete — contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) și să analizați opiniile altor cumpărători, condițiile de livrare și de garanție.

Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor și reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.

Păstrați banii în buzunarele interioare ale vestimentației, în borsete sau genți ! Dacă vă aflați într-o zonă aglomerată protejați-vă geanta !

Folosirea telefonului/ tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage și atenția hoților.

Nu vă lăsați bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături !

Când sunteți însoțiți de copii, explicați-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului.

Dacă observați lipsa copilului, anunțați imediat agentul de pază al magazinului respectiv sau personalul magazinului.

De asemenea, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție ori sunați la numărul de urgență 112 !

Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ‘chilipiruri’ (produsele pot fi contrafăcute).

În mediul online, atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informații personale, precum numerele de cont și de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se deschidă emailuri de tip SPAM și să se instaleze un program anti-phishing.

De asemenea, ar trebui să verificați de fiecare dată lista tranzacțiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiți pentru ce ați comandat.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER