Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Marș pentru viață la Dej. Invitat special, Anda Dimitriu

Publicat acum

pe

Marsul pentru viata Dej 2016

Asociatia Stânca, în parteneriat cu mai mulţi factori locali, organizează la Dej „Marşul pentru viaţă” în data de 26 Martie, cu începere de la ora 11:00, în Piața Bobâlna.

„Marşul pentru viaţă” reprezintă cel mai important eveniment naţional anual prin care este celebrată naşterea de copii şi familia. Anul acesta, „Marşul pentru viaţă” se va organiza simultan în aproximativ 100 de orașe din ţară si are ca scop promovarea valorii și a unicității vieții.

„Marșul pentru Viață” este apolitic și neconfesional, dar este deschis participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, este că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci ele se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

Prin demersul nostru nu solicităm interzicerea prin lege a avorturilor, ci propunem să conștientizăm:

  • existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om, începând din momentul concepției;
  • că diferite situații defavorabile, precum sarcina neașteptată, nedorită, statutul marital, situația economică ori depistarea posibilității unei afecțiuni la copil conduc la criza de sarcină, o perioadă de maximă frământare și dificultate pentru femeie;
  • că răspunsul la criza de sarcină nu este avortul, ci sprijinirea femeii;
  • că este firească sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, înainte și după naștere, de către tatăl
  • copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat;
  • că firescul unei societăți care sprijină mama și copilul înseamnă și sprijinirea adopției, a copiilor adoptați, a părinților adoptivi, a părinților care din motive întemeiate nu își pot crește copiii și doresc să îi încredințeze spre adopție, sprijinirea persoanelor singure, a familiilor monoparentale, a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor care au nevoie de îngrijire, a tuturor celor vulnerabili, în general”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea cu această ocazie, Asociaţia Stânca lansează în cadrul școlilor două concursuri:

  • Concurs de desen și Concurs de eseuri/compuneri pe tema: „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”. Lucrarile se vor realiza în perioada 14 –18 martie, iar premierea va avea loc pe data de 26 Martie în cadrul evenimentului ”Marșul pentru viata”.

Deschiderea evenimentului va fi făcută de Anda Dimitriu.

CITEȘTE ȘI:

”Marș pentru viață”, în curând, la Dej

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER