Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Mascații au descins la Gherla la o rețea de traficanți de persoane

Publicat acum

pe

mascati

O rețea de infractori care se ocupa cu traficul de persoane a fost destructurată de procurorii DIICOT. Percheziții au avut loc și la Gherla.

Este vorba despre membrii unei rețele, tată și fiu, care, prin utilizarea forței si chiar a torturii, obligau victimele să cerșească pentru ca apoi banii să ajungă la ei. În cauza au fost efectuate două percheziții domiciliare pe raza județului Cluj, la Gherla, și la Câmpulung Moldovenesc, în Suceava, fiind puse în executare un numar de șase mandate de aducere la DIICOT, scrie informatiata.ro.

Astfel, procurorii au dispus continuarea urmaririi penale fata de suspectii LAZAR GHEORGHE, in varsta de 76ani, LAZAR PARDALIAN, in varsta de 20 ani, LAZAR TUDOR, in varsta de 42 ani, MOTAN LIVICA, in varsta de 37 ani, LAZAR GHEORGHE zis NOROCEL, in varsta de 31 ani, si LAZAR FLOREA, in varsta de 22 ani, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, vatamare corporala, tentativa de omor calificat, lovire sau alte violente si exploatarea cersetoriei.

Conform procurorilor, în perioada 2013-2015, suspectii au racolat un numar de 7 victime, dintre care 3 erau minore, profitand de starea vadita de vulnerabilitate in care acestea se aflau, victimele provenind din familii dezorganizate, cu o situatie materiala deosebit de precara, pe care le-au exploatat prin obligare la practicarea cersetoriei in folosul lor.

Victimele erau trimise la cerști în diferite orașe sau comune, în care se organizau piețe și târguri, atat pe raza judetului Suceava, cat si in judetele Cluj, Neamt, Botosani, Arad, Bihor, Iasi, sumele castigate fiind insusite in totalitate de catre traficanti.

Minorii erau amenințați cu bătaia și cu moartea, fiind torturați și înfometați.

Din probatoriul administrat in cauza pana la aceasta data, a rezultat ca suspectul LAZAR GHEORGHE, in perioada cuprinsa intre toamna anului 2011 si inceputul lunii septembrie 2013, profitand de starea de vadita vulnerabilitate, a supus-o unui regim de infometare si de insetare pe victima P. N., adoptand un comportament violent fata de aceasta, prin exercitarea de violente de mare intensitate. Fata era legata de maini si de picioare si apoi lovita cu pumnii, picioarele si cu diferite obiecte contondente, dupa ce mai intai i se punea un calus in gura, pentru ca vecinii sa nu ii auda tipetele. Ea primea de mancare numai resturi adunate de prin gunoaie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER