Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Mai mulți pompieri au fost promovați de Ziua Protecției Civile – FOTO

Publicat acum

pe

pompieri ISU Cluj (2)

Aniversarea Zilei Protecţiei Civile din România este sărbătorită în fiecare an la 28 februarie, dată la care, prin Înalt Decret Regal, în anul 1933 intra în vigoare Regulamentul Apărării Pasive. 

Cu această ocazie, au fost avansaţi înainte de termen un ofiţer şi trei subofiţeri din cadrul ISU Cluj. De asemenea, au fost primite mesaje aniversare de către Dr. Raed Arafat –Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Colonel dr. Nicolae Cornea – Inspector General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Indiferent de denumirea pe care a purtat-o de-a lungul timpului, de Apărare Pasivă, Apărare Locală Antiaeriană, Apărare Civilă, Protecţie Civilă, specificul activităţii a fost în permanenţă de protejare a populaţiei în situaţii de urgenţe civile.

Începând cu anul 2004, odată cu dobândirea de către România a statutului de ţară membră a structurii nord-atlantice şi viitoare ţară membră a Uniunii Europene, a început un proces de reformă instituţională, care a reunit protecţia civilă şi pompierii militari într-o nouă structură, unitară, cu rolul de salvare a vieţii oamenilor şi diminuarea pagubelor materiale în situaţii de urgenţă.

Misiunile noilor inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă nu au devenit mai uşoare, dimpotrivă complexitatea activităţii a crescut, rolul acestor inspectorate devenind unul foarte important alături de atribuţiile  celorlalte componente ale Sistemului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

La această frumoasă aniversare, adresăm tuturor specialiştilor care au activat şi celor care activează în prezent în acest domeniu, felicitări pentru activitatea depusă, împliniri şi satisfacţii în activitatea profesională.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER