Conectează-te cu noi

Social-Cultură

MATTEO a umplut Piața Bobâlna, de Zilele Dejului. SUPER-PREMII, oferite de organizatori

Publicat acum

pe

matteo

Zilele Dejului au debutat ieri după-amiază în Piața Bobâlna, pe scenă urcând numeroși artiști locali, dar și un nume mare al muzicii românești, Matteo. Cel din urmă a oferit un show de zile mari.

Manifestările organizate de Primăria Municipiului Dej și Consiliul Local Dej au debutat la ora 20, când, după cuvântul primarului Morar Costan, ”gheața a fost spartă” de Seso. Prin hip-hop-ul lui, acesta doar a încălzit atmosfera pentru Gabriela Toma, care a interpretat în fața dejenilor cea mai recentă piesă a ei, ”Iubește-mă”. Prima seară din cadrul Zilelor Dejului a continuat apoi cu Atac Verbal, cei 5 hip-hop-eri din Dej, reușind să ofere un show de zile mari. Momentul lor s-a încheiat într-un mod inedit: au invitat-o pe scenă pe îndrăgita artistă de muzică populară, Cristina Beldean Moșuțan și împreună au cântat o piesă care a lăsat lumea din Piața Bobâlna cu gura căscată: hip-hop combinat cu muzică populară.

A venit apoi rândul unei concurente X-Factor Ungaria să urce pe scenă. Csobot Adel, cu al ei stil apropiat de inimă – swing, le-a arătat dejenilor de ce a meritat să ajungă în finala talent-show-ului maghiar. Mist, o formație locală de rock înființată în 2014 și pregătită de prof. Ștefan Lako, a cucerit în scurt timp publicul cu piese ”grele” ale unor trupe legendare: Metallica, Nirvana sau Red Hot Chili Pepper. Spectacolul organizat de administrația locală a continuat cu două trupe, se poate spune, deja experimentate: Big City (pop rock, 2011, Beclean) și Rattlejack (rock, hard rock) reușind prin cover-urile lor să atragă în fața scenei mii de dejeni.

Seara nu se putea încheia altfel decât cu un artist apreciat la nivel național, care a colaborat cu nume precum Delia, Cream și Marius Moga, Narcoutic Sound&Christian D, Alex Velea, Anda Adam sau DJ Rynno&Silvia. MATTEO a urcat pe scenă mult după miezul nopții, dar așteptarea a meritat cu siguranță. Aproape toate piesele lansate de el au devenit hit-uri în scurt timp, iar dejenii au putut să le asculte pe toate, LIVE, la Zilele Dejului: ”Lovaman”, ”Champion”, ”Push it”, ”Amândoi”, ”Panama”, ”Andale”, ”Pe drumul meu” sau ”Gândesc cu voce tare”. La finalul show-ului, dejenii l-au aplaudat la scenă deschisă și i-au strigat numele minute în șir.

Aseară, organizatorii Zilelor Dejului, prin cei doi prezentatori ai evenimentului, Răzvan Căucean (Dej24.ro) și Alex Prunean (Dejeanul.ro), au acordat numeroase premii spectatorilor, începând de la baxuri și halbe de bere și butelii de vin, și continuând cu pizza, intrări la Casa de Piatră, abonamente la sală, electrostimulări, tricouri imprimate, abonamente la Parcul Balnear Toroc, precum și premii mai mari constând într-o super tabletă oferită de Casa Someșeană din Gâlgău, un voucher în valoare de 200 de lei pus la bătaie de Office Expert sau o cafetieră de la Nordica.

De asemenea, atât ieri, cât și azi, dejenii au fost și sunt așteptați să completeze bilete la tombolă pentru a câștiga super televizorul oferit de Societatea Comercială Fujikura-Automotive – filiala Dej. Este vorba despre un Televizor LED Ultra HD 147 cm Zanussi 4K, care va fi adjudecat în cadrul unei tombole, prin tragere la sorți, în această seară, în jurul orei 22. Oriflame, prin Timea Szatmari, oferă totodată numeroase premii constând în produse ale companiei. Cei care doresc să câștige aceste premii sunt așteptați la scenă să completeze taloane pentru tombolă, iar apoi să le introducă în urnă. Cei care vor pune mâna pe aceste produse oferite de Oriflame vor fi anunțați tot în această seară, înaintea recitalurilor susținute de Guess Who, 3 Sud Est și Delia.

Multe alte premii urmează să fie oferite și astăzi, organizatorii promițând numeroase surprize pentru cei care vor alege să răspundă ”prezent” invitației de a veni în Piața Bobâlna din Dej.

Organizatori: Primăria Municipiului Dej, Consiliul Local Dej, Casa de Cultură ”George Coșbuc” Dej

Parteneri media: Radio Fir, Radio Stil, Dejeanul.ro, Dej24.ro, someseanul, DejBiz, Ziarul Făclia

Sponsori: Vobiscum, Office Expert, Casa Someșeană, Nordica, Casa de Piatră, Tipografia Marian, Centrul Medical Venus, Green Pub, Mara, Câmpan&Câmpan, Vicențiu Serv, Oriflame, Lia Luk, Fujikura

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Poliției Naționale, Poliției Locale, Jandarmeriei, Ambulanței și Pompierilor.

Reclamă
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social-Cultură

Copiii din Pintic, beneficiarii proiectului ”Zâmbet de copil”. Și TU poți ajuta!

Publicat acum

pe

loading...

Fundatia Somes in parteneriat cu Asociatia Sfintii Apostoli Luca si Andrei, ca furnizori acreditati de servicii sociale vin, in contextul actual al pandemiei care a cuprins lumea, cu un program social de anvergura ”Alege viata!”. Programul are mai multe componente: sociale, educationale si culturale adresate tuturor categoriilor de varsta.

”Astazi lansam proiectul „Zambet de copil!”

Copiii sunt viitorul noastru, ei intruchipeaza sperantele, dorintele noaste. Viitorul copiilor nostri este o mare responsabilitate pentru fiecare dintre noi si trebuie sa facem tot posibilul ca ei sa se dezvolte armonios, sa fie sanatosi, sa beneficieze de o educatie de calitate, sa traiasca intr-un mediu propice dezvoltarii fizice, spirituale si morale pentru a deveni puncte de referinta ale societatii. Totodata trebuie sa fim alaturi de ei atunci cand, firavi in descoperirea vietii, le este dificil sau intampina probleme.

 „Nu exista o revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii”, spune Nelson Mandela.

Noi, astazi, ne gandim la copiii din Pintic. Putini la numar, in jur de 20, traiesc si iau parte la actul educational in conditii speciale. Copiii pe care ii ajutam nu sunt simple statistici. Fiecare are un nume si o poveste. Fiecare are anumite nevoi si asteptari. Cu totii vor sa creasca mari si sa ajunga departe. De aceea, primul pas pe care il facem este acela de a-i asculta cu atentie, de a le raspunde la intrebari si de a ne uni eforturile, pentru ca lumea in care ei traiesc sa fie cat mai aproape de idealurile lor. In spatele fiecarui copil se afla o poveste de viata plina de incercari.

Astfel, pentru inceput, vrem sa le oferim „painea cea de toate zilele”! Asa cum spune Arhim. Teofil Paraian prin „pâinea noastră cea de toate zilele”, sau „pâinea spre ființă”, se deduc trei semnificații și anume: pâinea ca hrană pentru existența pământească, pâinea ca hrană sufletească, deci cuvântul lui Dumnezeu, și după aceea, pâinea Euharistică, ceea ce înseamnă pâinea spre viața veșnică, pe care o au cei care cred în Dumnezeu, în Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Fiecare copil va primi painea necesara traiului zilnic si cate un pachet de alimente pentru confortul familiei in care traieste. Sarbatorile pascale vor fi luminoase si cu bucurie pentru ca fiecare va primi cate un pachet care va consta in imbracaminte, alimente si dulciuri. Iar cand activitatile economice vor fi reluate, fiecare dintre acesti copii va primi o masa calda si va beneficia de asistenta la efectuarea temelor zilnice. Copiii care sunt in clasele a XII-a si a VIII-a vor beneficia de consiliere vocationala. Poate este o picatura intr-un ocean, dar este o picatura care conteaza si sustine viata!

Avem alaturi firme partenere si oameni de bine, iar de crezi ca te poti implica si tu, te asteptam sa vii alaturi de noi!

Suna si vezi cu ce poti sa ajuti acesti copii …pentru o viata cu demnitate!

***

Pachete alimentare „Zambet de copil”


1.Pachet alimente baza: 35 Ron

                            – ulei, zahar, orez, faina,punga vegeta

2.Pachet igienico-sanitar: 25 Ron

                                    – pasta de dinti, sapun,sampon, h. igienica

3.Pachet de criza: 45 Ron

                           -conserva fasole, pate, paste fainoase, margarina, conserva carne, conserva peste

4. Pachet „Zambet”: 45 Ron

                           – fructe,ciocolata, biscuiti, napolitane, drajeuri, turta dulce, croissant, bomboane.

Sunt pachetele propuse. 150 Ron ar fi toate 4. Se pot cumpara sau se pot dona bani pentru a le cumpara noi!

CONTACT: alegeviatadej@gmail.com”, transmit initiatorii campaniei.

Continuă să citești

Social-Cultură

Bannere cu mesajul ”STAȚI ACASĂ!”, puse prin Dej – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe bannere cu mesajul ”STAȚI ACASĂ!” au fost puse astăzi în diferite zone ale municipiului Dej.

Autoritățile anunță în fiecare zi: cea mai eficientă măsură pentru a încetini răspândirea virusului este ca oamenii să rămână acasă! Mai mulți dejeni – cel mai probabil membri ai unei galerii – s-au gândit să transmită, la rândul lor, același gen de mesaj, cu ajutorul unor bannere.

Trecătorii care astăzi au avut drum în zona Parcului Mic din Piața Bobâlna sau pe lângă podul de peste râul Someș au putut să vadă mai multe bannere pe care scrie ”STAȚI ACASĂ!”.

Mesajul este adresat dejenilor care trebuie să înțeleagă și să respecte măsurile de prevenție anunțate de autorități, să evite locurile aglomerate și, pe cât posibil, să stea acasă.

Vă reamintim, în urmă cu trei zile, un mesaj de susținere pentru personalul medical a fost agățat pe gardul Spitalului Municipal Dej. ”Personalul din spitale/ Eroi pentru fiecare” – a fost mesajul scris pe banner pentru cei care sunt în linia întâi în lupta cu coronavirusul.

Continuă să citești

Social-Cultură

În sfârșit? CJ Cluj anunță lucrări de întreținere pe un drum ”bombardat” din Bobâlna – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Consiliul Județean (CJ) Cluj anunță că a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 109B Cornești – Tiocu de Jos – Tiocu de Sus – Igriția – Vâlcelele – Oșorhel – DJ 108B.

”Acestea vizează un sector în lungime de 12,9 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 17+100 și 30+000. Lucrările vor consta în plombări, tratarea burdușirilor, realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare pe anumite sectoare și reprofilarea drumului, cu cilindrare, cu adaos de balast. Totodată, vor fi  realizate șanțuri și acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru precum și așternerea stratului de balast stabilizat.

De asemenea, pe sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 19+200 și 30+000 lucrările vor fi finalizate prin așternerea de covor asfaltic.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța lucrărilor pe care le-am demarat e dată de faptul că acest drum județean tranzitează o zonă importantă a județului. Legătura directă cu drumul național DN 1C va genera efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone”.

În această etapă se execută casete în vederea lărgirii căii de rulare, pe anumite sectoare, și tăieri de lăstăriș și vegetație în vederea asigurării frontului de lucru. Nu în ultimul rând, pentru completa finalizare a lucrărilor vor fi realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră”, transmite Consiliul Județean Cluj printr-un comunicat de presă.

Vă reamintim, în urmă cu un an, Dej24.ro a scris despre starea execrabilă a drumului județean 109B (detalii AICI). La scurt timp, CJ Cluj a anunțat demararea lucrărilor pe acest drum (vezi AICI comunicatul).

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare