Conectează-te cu noi

Administraţie

Mesajul viceprimarului municipiului Dej, Aurelian Mureșan, la debutul noului an școlar

Publicat acum

pe

Aurelian Mursan viceprimar

Astăzi, 14 septembrie, elevii din Dej, și nu numai, au revenit la școală la debutul unui nou an școlar. 

Suntem la începutul unui nou an şcolar. În aceste momente doresc să vă adresez un mesaj dumneavoastră, dragi elevi, părinţi şi profesori, cei care porniţi într-o nouă etapă a dezvoltării personale şi profesionale.

Educaţia este cel mai important pilon al desăvârşirii umane. Fără educaţie, omul riscă să rămână un mijloc de manevră în mâna celorlalţi. De aceea, acest început de drum trebuie privit cu responsabilitate de fiecare dintre noi fie că suntem părinţi, elevi sau educatori, formatori.

Şcoala este locul în care ne realizăm educaţia, învăţăm lecţia comunicării şi a deschiderii spre cei din jur, dar şi spre marele univers. La început de an şcolar îmi exprim încrederea în dăruirea şi competenţa învățătorilor şi profesorilor, în puterea lor de a modela personalităţi şi de a oferi modele de viaţă şi profesie.

Copiilor şi elevilor le adresez provocarea competiţiei, a muncii şi a disciplinei. Studiul pe care îl începeţi azi va fi temelia educaţiei continue pe tot parcursul vieţii.

Celor mici, care păşesc cu emoţie în şcoală pentru prima dată, le urez să aibă parte de curaj, încredere şi multă curiozitate, să se bucure de acest moment alături de părinţi şi bunici, iar pentru cei care trec în ultimul an de liceu, vreau să le ofer cuvintele marelui gânditor britanic Herbert Spencer, susţinătorul „Legii libertăţii egale”, care este principiul de bază a liberalismului : „ MARELE SCOP AL EDUCAŢIEI NU ESTE CUNOAŞTEREA, CI ACŢIUNEA”. Mult succes, tuturor, în noul an școlar”, a declarat viceprimarul municipiului Dej, Aurelian Mureșan.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER