Conectează-te cu noi

Politic

Mihai Seplecan despre rețeaua de canalizare menajeră din Răscruci și Bonțida

Publicat acum

pe

Mihai Seplecan

Consilierul județean Mihai Seplecan a transmis un comunicat de presă în care vorbește despre două investiții care vizează rețeaua de canalizare menajeră din Răscruci și Bonțida.

”Victor Ponta se laudă cu nemaipomenita absorție a fondurilor europene petrecută în timpul mandatelor sale în care (și sunt 3 ani deja) totuși nu s-a contractat construirea nici măcar a unui milimetru de autostradă în plus. Nu știu ale cui laude și le însușește premierul de data aceasta, pentru că, din “hărnicia” guvernelor lui, finalul acestui an ne va prinde mai săraci cu 7 miliarde de euro – bani pe care nimeni nu a reușit să-i atragă.

Lăsând gluma la o parte, din cauza indolenței cu care s-au tratat cererile de finanțare din fonduri europene, multe comunități locale au pierdut bani frumoși. Clujul deține un record trist în acest sens – dar azi nu vreau să vorbesc despre Proiectul de Transport Intermodal și nici despre ratarea Parcului Industrial Tetarom IV, ci despre cum indolența unor funcționari din ministerele lui Pontai a făcut praf investițiile pe fonduri europene în canalizarea menajeră din satele Bonțida și Răscruci, aparținând de comuna Bonțida, județul Cluj.

Pe scurt, prin Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice nr 688/07.05.2014, a fost aprobată investiția pentru lucrările “Înființare Rețea de canalizare menajeră în satul Bonțida (parțial), comuna Bonțida, județul Cluj” și “Înființare rețea de canalizare menajeră în localitatea Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj”. Licitația a fost făcută de către Ministerul Mediului în luna august 2014 (două luni mai târziu). Că tot era an electoral și Victor Viorel Ponta intrase în febra alegerilor pe care urma să le piardă, Raportul procedurii de licitație s-a dat numai după turul II al alegerilor din noiembrie 2014. Documentația contractului a fost verificată pentru aprobare la ,,Compartimentul de control Financiar,, din cadrul Ministerului Finanțelor. Verificate, răsverificate și iar purecate, în așa hal că, numai în luna februarie 2015, persoana responsabilă cu lucrarea a pus viza de conformitate.

Așa de cu talent și de eficient s-a mișcat lanțul birocratic încât, cei de la firma care a câștigat licitația în august 2014 le-a zis beneficiarilor: “mulțam fain de bani, dar nu mai pot realiza lucrarea la timp”. Așa că s-au mai pierdut cam 5,8 milioane de euro (cu TVA inclus). Care, bănuiesc, sunt trecuți la atragere victorioasă de fonduri prin scriptele cu care se laudă degeaba Premierul Victor Ponta”, se arată într-un comunicat al PNL Cluj, semnat de copreședintele Mihai Seplecan.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER