Conectează-te cu noi

Administraţie

Mihai Seplecan în vizită la Dej. S-a predat amplasamentul depozitului de deșeuri – FOTO

Publicat acum

pe

Mihai Seplecan 1

Marţi, 23 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a participat la predarea amplasamentelor depozitelor neconforme de deşeuri de la Dej şi Câmpia Turzii.

....

Această predare de amplasamente face parte din cadrul obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, Lotul nr. 2.

Evenimentul de la Dej s-a desfășurat în prezența edilului Morar Costan, a viceprimarului municipiului Dej, Aurelian Mureșan și a mai multor oficialități locale și județene.

Predarea în vederea închiderii respectivelor amplasamente ale depozitelor de deşeuri urbane neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii s-a desfăşurat în prezenţa echipei Unităţii de Implementare a Proiectului „Management Integrat al Deşeurilor” din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi a executantului.

Închiderea acestor două rampe neconforme reprezintă etapa a doua şi ultima a contractului privind proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, prima etapă având loc în data de 12 iunie, când au fost predate amplasamentele depozitelor neconforme de deşeuri de la Pata Rât,  Huedin, Turda şi Gherla.

Lucrările la cele două amplasamente vor viza, în principal, reconfigurarea lor şi acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe, urmând a fi efectuate, totodată, lucrări de drenaj, puţuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, etc.

„Am participat astăzi, alături de responsabilii de proiect, la predarea amplasamentelor ultimelor două depozite neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii. În acest fel, am respectat graficul de activităţi pe care ni l-am propus, conformându-ne întru totul exigenţelor impuse de Uniunea Europeană şi de legislaţia naţională şi evitând orice fel de penalităţi, respectiv procedura de infringement. Mai mult decât atât, am reuşit ceea ce ne-am propus, aceste lucrări, deloc ieftine, urmând a fi efectuate cu fonduri europene iar banii de la bugetul judeţului pe care îi economisim în acest fel îi vom folosi pentru derularea altor proiecte prioritare pentru judeţ. Chiar dacă durata totală a lucrărilor de închidere a celor şase depozite neconforme de deşeuri e de 12 luni, vom urmări îndeaproape toate operaţiunile şi vom oferi executantului tot sprijinul necesar astfel încât durata lucrărilor să fie mult mai scurtă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Reamintim în acest context faptul că procedura de achiziţie publică a lucrărilor de proiectare şi execuţie a obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj” a demarat în luna octombrie 2014, prin publicarea pe SEAP a anunţului de participare nr. 154511. Data limită de depunere a ofertelor aferente acestui contract a fost 16 decembrie 2014, ulterior acestei date având loc evaluarea ofertelor depuse, întreaga procedură finalizându-se cu desemnarea câştigătorilor. Astfel, pentru Lotul nr. 2 a fost încheiat Acordul Contractual nr. 6835/27 din 02.04.2015 în ceea ce priveşte depozitele Dej şi Câmpia Turzii, antreprenor fiind Asocierea SC Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger Gmbh&CP.KG-Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL, la valoarea de 8.098.330,08 lei fără TVA.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER