Conectează-te cu noi

Administraţie

Ieri a avut loc la Dej prima ședință a Departamentului de Agricultură și Dezvoltare Rurală

Publicat acum

pe

Cornel Itu PSD 1

Vineri, 19 Iunie, la Dej s-a defășurat prima ședință a Departamentului de Agricultură și Dezvoltare Rurală. Acest departament a fost înființat în cadrul structurii domeniilor de activitate ale Consiliului Național PSD, aprobate la ședința Comitetului Executiv al PSD din data de 7 mai 2015.

La ședință au fost prezenți coordonatorul departamentului conf. univ. dr. Ilarie Ivan, dr. Ing. Relu Cherecheș, dr. vet. Trâmbițaș Marcel, coordonatorii domeniilor tehnico-politice stabilite în structura departamentului, primari și viceprimari, precum și producători și reprezentanți ai asociaților de producători din zona Dejului.

Prima întâlnire a coordonatorilor și membrilor departamentului a avut ca subiect de discuție măsurile și submăsurile Programului Național pentru Dezvoltare Rurală, precum și importanța majoră a clusterului AgroTransilvania, cel mai mare și mai modern centru comercial de gros pentru produse agroalimentare din nord-vestul țării.

Înființarea Departamentului de Agricultură și Dezvoltare Rurală răspunde unor nevoi reale ale ale cetățenilor, producătorilor, asociațiilor de producători și autorităților administrației publice locale din municipiul Dej și comunele din colegiul pe care îl reprezint. Concret, obiectivele acestui departament sunt: atragerea de membri pentru fiecare domeniu – sanitar veterinar, fonduri europene, vegetal, zootehnie, industrie alimentară, politici și strategii, tineri specialiști, consultații oferite cetățenilor din municipiul Dej și comunele arondate, pentru fiecare domeniu, orientarea producătorilor spre asociere.

Agricultura este una dintre ramurile cele mai importante ale economiei naționale. Este necesar să se petreaca transformări fundamentale în structura agrară, în baza tehnico-materială, în organizarea exploatațiilor agricole, care să asigure practicarea unei agriculturi moderne. Am speranța că înființarea acestui departament pentru zona Dejului și activitatea specialiștilor coordonatori reprezintă un stimulent esențial pentru atingerea acestor obiective”, a declarat deputat Cornel Itu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER