Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mii de credincioși din Dej au participat la slujba de Înviere. Hristos a Înviat! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

slujba Inviere  (1)

Mii de dejeni au participat în această noapte la slujba de Înviere. Paștele este considerată o sărbătoare a bucuriei, le-a spus credincioșilor părintele Ionuț Buftea, protopopul Dejului.

În toate bisericile ortodoxe din Dej, slujba de Înviere a început la miezul nopții, în interiorul lăcașelor de cult. Apoi, preotul a ieșit din altar şi a îndemnat credincioşii: „Veniţi de luaţi Lumină!”. Frigul nu i-a ținut pe dejeni în case, aceștia fiind prezenți în număr mare la toate bisericile din oraș.

După ce lumânările oamenilor au fost aprinse, credincioșii, în frunte cu preotul, au înconjurat biserica de trei ori, cântând „Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. 

La sfârșitul slujbei de Înviere, credincioșii din Dej au primit Pască/Paști – reprezentând bucățele de pâine stropite cu vin, au fost miruiți, iar apoi au plecat acasă cu lumânarea aprinsă. Tradiţia spune că, odată ajunşi acasă, creştinii trebuie să facă semnul crucii la intrarea în casă şi să intre cu lumânarea aprinsă în celelalte încăperi sau clădiri din curte şi chiar şi la animale.

Dimineață, creștinii sunt aşteptaţi la biserică pentru slujba cunoscută ca „A doua Înviere”.

Hristos a Înviat!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER