Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Mii de persoane sunt așteptate în acest weekend la Festivalul Usturoiului! Unde va avea loc și ce pregătesc organizatorii

Publicat acum

pe

O nouă ediție a Festivalului Usturoiului va avea loc în perioada 1 — 3 septembrie 2017, în Pasul Tihuța, Piatra Fântânele (Pășunea Rusu).

Evenimentul are la bază un concept inovator menit să aducă valoare adăugată ținutului Contelui Dracula prin exploatarea miturilor, tradițiilor, obiceiurilor și poveștilor locale despre zâne, vrăjitoare și strigoi. Tema centrală este usturoiul, binecunoscut în folclor pentru puterile sale miraculoase, antidot pentru boli și în lupta contra forțelor malefice.

Meșteșugarii, artizanii și producătorii locali își vor prezenta creațiile realizate cu mult suflet și multă imaginație. Nu vor lipsi cununile de usturoi și aranjamentele care au în componență aceasta plantă, cununițele de flori, accesoriile și piesele de port popular extrem de căutate și apreciate de către domnițele care vor să-l îmblânzească pe Conte, precum și produsele gastronomice locale, sănătoase și delicioase. Celor 34 de membri ai Asociației ‘Produs în Bistrița-Năsăud’ — o prezență record la Festival — li se vor alătura 20 de reprezentanți ai Asociației ‘Produs de Cluj’ — partener al târgului.

Festivalul propune o bogăție de activități creative, distractive și recreative, pentru toate vârstele și gusturile: Lupii Apoulonului (exerciții ale legionarilor romani, reprezentații ale Legiunii a XIII-a Gemina, tir cu arcul, lupte de gladiatori, reconstituiri de bătălii, dansuri de inspirație dacică și romană, ateliere interactive în tabăra trupei, demonstrație de gastronomie antică, cu degustare, defilare cu torțe), Jocuri și ateliere de creație Scenica pentru copii, Ateliere de împletit părul, tatuaje temporare și picturi pe față, Concurs de bărbăție, Concurs gastronomic ‘Super Chef în Ținutul Contelui Dracula’, Drumeție pe urmele Contelui Dracula — Coord. Prof. Ioan Bâca, Concursul costumelor și personajelor, vânătoare de vrăjitoare, demonstrații, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui.

Povești pe ritmuri de folk, pop, balkanic și muzică populară vor fi spuse pe scenă, alături de trupe locale, de artiși de marcă: Delia, Mircea Baniciu sau soliștii Ansamblului Profestionist Dor Românesc: Mirela Petruș, Domnica Dologa, Ioachim Spân, Oana Matei, Anuța Motofelea, Cristina Retegan, Nicu Cioancă. DJ Wanda și Mary Ann Sax vor conduce Petrecerea vrăjitoarelor de sâmbătă noaptea.

Evenimentul este organizat de Asociația de Promovare a Turismului „Turist în Bistrița-Năsăud”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură, A.D.I. „Turism în Bistrița-Năsăud”, în parteneriat cu Primăria Prundu Bârgăului, Primăria Tiha Bârgăului, Primăria Josenii Bârgăului, Primăria Poiana Ștampei, Primăria Livezile și Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER