Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Militar de la Batalionul 811 Infanterie Dej, decorat cu Emblema de onoare a Statului Major al Apărării – FOTO

Publicat acum

pe

La cea de-a doua participare a militarilor români la Best Warrior Competition (Alabama, SUA), Armata României a fost reprezentată de finaliștii competiției naționale Subofițerul și Soldatul anului 2023 în Forțele Terestre, sergentul major Ionuț Haranguș din cadrul Batalionului 811 Infanterie Dej și fruntașul Andrei Chiuaru din Batalionul 191 Infanterie.

La finalul competiției, sergentul major Ionuț Haranguș, de la Batalionul 811 Infanterie Dej, s-a clasat pe locul 5 la categoria Subofițeri, iar fruntașul Andrei Chiuaru a fost declarat câștigătorul competiției la categoria Soldați.

În semn de recunoaștere a înaltelor calități dovedite pe parcursul competiției, câștigătorul a fost decorat de către șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama, cu US Army Commendation Medal. Totodată, în cadrul unei ceremonii desfășurată la comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” militarilor le-au fost acordate Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării.

Competiția ,,Cel mai bun luptător” al Gărzii Naționale a Statului Alabama (SUA) este un eveniment care se întinde pe durata a 5 zile, extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental care testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților. Marș tactic (cu echipament și armament, complet de protecție) pe distanța de 19,2 km, testare la pregătire fizică, alergare în teren variat pe distanță scurtă, parcurgerea unui traseu cu obstacole, deplasare în teren cu ajutorul busolei și hărții, ziua și noaptea, trageri cu diferite categorii de arme de foc în condiții complexe, operațiuni tactice în mediul urban, curs de asalt, eseu scris, interviu susținut în fața reprezentanților mass-media, sunt probele care au solicitat la maxim abilitățile, competențele specifice și relevante pentru luptători într-un mediu operațional solicitant și imprevizibil.

Participarea militarilor români la această competiție este rezultatul colaborării excelente la nivel de subofițeri de comandă între Armata României și Garda Națională a statului Alabama, iar rezultatele obținute demonstrează, din nou, valoarea incontestabilă a militarilor români.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER