Conectează-te cu noi

Recomandări

MILITARII din Dej au început misiunea în Afganistan – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

militari Dej afganistan (24)

Ceremonia Transferului de autoritate între Batalionul 33 Vânători de Munte “POSADA” și Batalionul 811 Infanterie Protecția Forței “DRAGONII TRANSILVANI” s-a desfășurat ieri în Baza Aeriană Kandahar.

La activitate au fost prezenți alături de militari din cele două batalioane, reprezentanți ai structurilor americane, bulgare și australiene din bază.

Ceremonia a debutat cu primirea generalului de brigadă Paul BONTRAGER – comandantul Train Advise and Assist Command-South, cea mai mare autoritate din Baza Aeriană Kandahar. A urmat introducerea în formație a drapelelor de luptă și steagurilor de identificare românești și americane și intonarea imnurilor de stat ale celor două țări. În continuare cei doi comandanți de batalioane au trecut la predarea-primirea autorității și ariei de responsabilitate, simbolizate prin acoperirea, respectiv dezvelirea drapelelor de luptă.

În cuvântul său adresat audienței locotenent-colonelul Florin-Corneliu ȘOLTUZ comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte “POSADA” a mulțumit partenerilor de coaliție pentru sprijinul acordat la îndeplinirea misiunii. “Pentru câteva luni militarii noștri au depus toate eforturile pentru atingerea scopului final, adică securizarea Bazei Aeriene Kandahar, consilierea și executarea de misiuni în parteneriat cu forțele de securitate Afgane, pentru ca în prima parte a anului 2016 acestea să fie în măsură să preia în totalitate responsabilitatea în provincia Kandahar și astfel să asigure condițiile pentru desfășurarea actului de guvernare în toate domeniile cu sprijinul populației.”

Locotenent-colonelul Adrian Nicolae COSTARU, comandantul Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței “DRAGONII TRANSILVANI” a subliniat faptul că procesul de predare–primire a autorității a decurs în condiții foarte bune și a constituit o ocazie excelentă pentru actualizarea informațiilor din aria de responsabilitate. “Vom face tot ce ne stă în putere pentru a menține și acolo unde este posibil a crește nivelul pe care colegii de la Batalionul 33 l-au atins în îndeplinirea misiunii. Alături de partenerii de coaliție am arborat steagul afgan cu mult efort și sacrificiu. Misiunea Resolute Support urmează să se încheie curând, ceea ce înseamnă că partenerii afgani sunt gata să-și asume guvernarea și securitatea acestei provincii. Suntem gata ca umăr la umăr cu camarazii de la Task Force POLAR BEAR să ducem această misiune la bun sfârșit.”

Seniorul național reprezentativ, colonelul Sorin PANAIT a remarcat faptul că suntem foarte aproape de capătul unui drum foarte lung parcurs împreună cu partenerii americani și afgani. “Indiferent care a fost denumirea misiunii, militarii noștri au îndeplinit-o cu succes. Tot timpul am considerat că cele mai dificile sarcini le revin celor care deschid sau închid o misiune. DRAGONII TRANSILVANI trebuie să ducă la bun sfârșit misiunea românească în Afganistan, și sunt încrezător că nu există obstacole care să ne împiedice să facem acest lucru. ”

Colonelul David S. DOYLE-locțiitorul comandantului Train Advise and Assist Command-South a continuat seria de cuvântări precizând că militarii români joacă un rol foarte important în îndeplinirea obiectivelor acestei misiuni. “Militarii celor două batalioane au îndeplinit deja misiuni în diferite teatre de operații și pot fi considerați veterani. Pentru mai mult de zece ani cele două nații au depus eforturi comune pentru combaterea insurgenței din Afganistan cu multe sacrificii. Acum aceiași militari execută o gamă largă de misiuni pentru securizarea Bazei Aeriene Kandahar, asumându-și toate riscurile și pericolele la care se expun pentru a face acest loc sigur pentru toți.”

La finalul ceremoniei, locotenent-colonelul Christopher LANDERS-comandantul Task Force POLAR BEAR DRAGONS, structură româno-americană din care fac parte militarii dejeni, a înmânat certificate de apreciere, iar comanda Train Advise and Assist Command-South a acordat medalii NATO Non-Article 5 vânătorilor de munte argeșeni care au încheiat misiunea.

Click AICI pentru a vedea o GALERIE FOTO de la eveniment pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER