Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Militarii din Dej, detașați în Afganistan, au participat la un maraton de 16 kilometri – FOTO

Publicat acum

pe

Militari Afganistan Maraton (5)

Sportul este esențial pentru sănătatea noastră oriunde ne aflăm, ne aduce un tonus bun, o minte mai limpede, ne redă optimismul și, de ce să nu recunoaștem, ne face să zâmbim atunci când îmbracă haina unui fenomen social. Sportul aduce împreună oameni din țări diferite, cu mentalități și culturi aparte, îi unește sub o sintagmă pe care nu o putem trece cu vederea – nevoia de mișcare.

Militarii din Dej au participat, ieri 11 octombrie, alături de partenerii de coaliție la un maraton pe distanța de 16 kilometri. La start s-au aliniat reprezentanți ai tuturor națiunilor participante la misiunea Resolute Support, toți gata de un efort susținut în atmosfera afgană încă destul de încinsă.

Cu puțină muzică rock în fundal, startul a venit la ora 17.00 când toată suflarea prezentă la linia de plecare s-a descătușat după minute bune de așteptare.

Pe tot traseul se aflau militari voluntari, colegi, prieteni care au distribuit apă pe toată durata maratonului și evident care și-au încurajat favoriții. Sunt de apreciat curajul și ambiția celor care au ajuns la finish după mai bine de o oră, transpirați, epuizați dar cu zâmbetul pe buze.

Dăm cezarului ce e al lui și amintim pe cei care au participat în ordinea numerelor de pe tricou, adică a gradelor – soldat Pop Răzvan, fruntaș Neamțu Ioan, caporal clasa III Ciuculan Maria, caporal clasa III Bînțu Mihai, caporal clasa III Tzifra Istvan, caporal clasa III Nicu Daniel, caporal clasa III Farcaș Mihai, caporal clasa III Matei Cătălin, caporal clasa III Buzilă Ionuț, caporal clasa III Rus Alexandru, sergent major Pop Emanuel, locotenent Sterp Ioan, Căpitan Moise Octavian, căpitan Nica Andrei, maior Buburuz Răzvan.

Așadar, cei de acasă, zâmbiți vă rog, dragonii transilvani țin steagul sus!

Mai multe fotografii AICI!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER