Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Vizită pastorală a PS Florentin Crihălmeanu la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Vizita pastorala Florentin Crihalmenanu (3)

Duminică, 11 octombrie, Preasfinţia Sa Episcop Florentin Crihălmeanu a fost prezent în mijlocul credincioşilor greco-catolici din Dej, pentru a oficia Sfânta Liturghie Arhierească, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

Alături de Preasfinţia Sa Episcop Florentin Crihălmeanu au mai participat protopopul Laurenţiu Biriş, preotul paroh Izidor Moholea şi un sobor de preoţi. Eveniment la care, alături de numeroşi membri ai parohiei, au fost prezenţi şi deputatul Cornel Itu, primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureşan, consilierul judeţean Vasile Sălătioan, oaspeţi şi invitaţi.

Vizita pastorală a cuprins de asemenea, clipele de intensă bucurie prilejuite de primirea de către 6 copii a Trupului şi Sângelui Domnului din mâna Preasfinţiei Sale Florentin, Episcop de Cluj-Gherla.

Adresându-se familiilor celor mai tineri credincioşi greco-catolici deveniţi membri deplini ai Bisericii, PS Florentin a spus: „Familia trebuie să fie şcoala iubirii, şcoala rugăciunii şi şcoala muncii – faceţi în aşa fel încât familia să fie, prin unitatea şi prin iubirea ei, o lumină în lume. Faceţi ca această luminiţă a credinţei pe care copiii voştri au primit-o astăzi în suflete să poată creşte mare în continuare!” În semn de amintire de la acest deosebit moment, PS Florentin le-a înmânat apoi copiilor câte o diplomă, „amintire de la Prima Sfântă Împărtăşanie”.

Nu în ultimul rând, prezenţa PS Episcop Florentin Crihălmeanu a fost marcată şi de pioasa emoţie a săvârşirii slujbei de parastas, pentru cel care a fost părintele Alexandru Nicula, Prelat Papal şi Protopop Onorific al parohiei Greco-Catolice dejene. Trecut la cele veşnice în dimineaţa zilei de 20 august 2015, după împlinirea pelerinajului său pământesc, la 102 ani de viaţă şi 75 de ani de preoţie, părintele Alexandru Nicula a fost un apărător al democrației, al adevărului și a moralei creștine și a Bisericii sale Greco-Catolice. A fost un profesor care ne-a învăţat că, într-o lume strâmbă, oamenii pot sta drepți și pentru aceasta nu există cuvinte, nici medalii, nici diplome, singura recunoștință fiind aceea ca, și noi, la rândul nostru, să putem transmite mai departe ceea ce cu atâta generozitate ne-a oferit: exemplul viu și apropiat că oamenii pot trăi și altfel, în dreptate, în demnitate și, mai presus de toate, în credință.

Cuvinte rostite de ce-i care i-au evocat personalitatea, profesorii Valer Pop şi Lucian Iosip, la rândul lor, dascăli pentru multe generaţii de elevi şi formatori de caractere dăruitţi cu mult har pedagogic.

Momentul evocator şi bucuria unei duminici alături de Episcopul Eparhiei Cluj-Gherla, s-a încheiat cu o priceasnă în interpretarea soliştilor Dorina Grad şi Ioan Dordoi.

Sursă: dej.biz

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER