Conectează-te cu noi

Politic

Morar Costan: „Nu este corect să limitezi dreptul unei persoane să candideze”

Publicat acum

pe

Morar Costan2

Primarul Dejului, Morar Costan se declară total împotriva propunerii de modificare a Codului Electoral prin care primarii nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate succesive.

„Nu este corect să limitezi dreptul unei persoane să candideze. Oamenii decid dacă ţi-ai făcut sau nu treaba. Ca primar relaţionezi direct cu cetăţenii şi ei pot decide dacă meriţi să le conduci destinele sau nu”, a spus Morar pentru ZiarulFăclia, adăugând că o astfel de iniţiativă a fost declarată neconstituţională în câteva ţări europene. Cât priveşte revenirea la sistemul de alegere a primarilor în cadrul a două tururi de scrutin, Morar nu respinge propunerea însă crede că formula cu un singur tur e cea mai eficientă. „Este mai puţin costisitoare varianta actuală şi cred că oamenilor nu le convine atât de mult să fie chemaţi foarte des la urne. Nu aş avea însă nicio problemă dacă la nivel parlamentar se va decide să fie două tururi de scrutin, dar cred că simplificarea alegerilor ar fi mai oportună”, a mai spus edilul.

Aflat la numai 15 kilometri distanţă, primarul municipiului Gherla, Marius Sabo crede că propunerea de limitare la două mandate a unui primar este „o prostie”. Totodată, acesta a menţionat că în cadrul a două mandate un primar nu poate face mare lucru pentru că sunt anumite proiecte care necesită implementare pe parcursul mai multor ani.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER