Conectează-te cu noi

Administraţie

Morar Costan: ”Nu este un secret că reprezentanții LIDL…”. Dej24.ro a AFLAT următorii pași

Publicat acum

pe

loading...

Primarul municipiului Dej, Morar Costan a reacționat după ce Dej24.ro a anunțat că LIDL se pregătește să vină la Dej și recunoaște că ”reprezentanții LIDL au fost interesați și si-au manifestat interesul pentru acea zonă în ideea de a investi”. Totuși, licitația va fi una deschisă!

Dej24.ro scria ieri, ÎN EXCLUSIVITATE, că LIDL vrea să deschidă un magazin la Dej. Din informațiile noastre, societatea comercială care deține lanțul de magazine LIDL urmează să participe la licitația privind terenul de pe strada Crângului.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan recunoaște că ”reprezentanții LIDL au fost interesați și si-au manifestat interesul pentru acea zonă în ideea de a investi”. Totuși, la licitația care urmează să fie organizată de municipalitate va putea participa orice societate interesată, nu doar LIDL!

Edilul a confirmat și informația Dej24.ro conform căreia, pe lângă superkament, pe strada Crângului ar urma să fie amenajată și o piață agroalimentară modernă.

”După un proces lung în instanță, în sfârșit zona de pe strada Crângului nr. 23, a fost câștigată de Primăria Municipiului Dej. În acest context mă bucur că ideea despre care vorbeam cu 2 ani în urmă ca pe acest spațiu să se construiască magazine dorite de dejeni, dar și o piață agroalimentară, începe să prindă contur.

Evident că acea zonă a fost analizată pentru a găsi cea mai bună variantă în vederea valorificării ei. Fiind vorba de o suprafață suficientă, ideea noastră este să fie valorificată atât pentru construcția unui supermarket cu locuri de parcare suficiente, cât și pentru amenajarea unei piețe agroalimentare moderne, pentru că știm cu toții ce nevoie este pe Dealul Florilor de o astfel de piață.

În acest sens, în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri am făcut un prim pas, supunând atenției consilierilor locali, parcelarea terenului pentru ca ulterior acesta să fie scos la licitație, dar nu spre vânzare, ci spre concesionare.

Pasul următor va fi realizarea caietului de sarcini în care vor fi prevăzute toate condițiile noastre și ulterior aprobarea caietului de sarcini în Consiliul Local și apoi licitația propriu-zisă.

Licitația va fi una deschisă, la care vor putea să participe agenți economici care vor respecta cerințele caietului de sarcini. Nu va fi o licitație pentru vânzarea terenului ci pentru concesionare.

Nu este un secret că reprezentanții Lidl au fost interesați și si-au manifestat interesul pentru acea zonă în ideea de a investi, însă câștigătorul va fi cel dispus să respecte prin proiect cerințele caietului de sarcini, ne-a declarat Morar Costan.

Citește și:

EXCLUSIV. Magazin LIDL la Dej! Ar urma să fie construită și o piață!

Administraţie

Personalul didactic din Dej va beneficia de reducere la transportul în comun!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Personalul didactic din învățământul preuniversitar din municipiul Dej urmează să beneficieze de o reducere de 50% la abonamentul lunar pentru transportul în comun.

Proiectul se va afla pe masa consilierilor locali din Dej, joi, 12 decembrie. Acesta prevede acordarea unei reduceri de 50% din tariful unui abonament 1 – 30 de zile pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar al Municipiului Dej, inclusiv salariații din unitățile conexe (Clubul copiilor).

Tot în cadrul ședinței ordinare de joi vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și dotarea creșei de pe strada Regina Maria, dar și a grădinițelor cu program prelungit „Lumea Piticilor” și „Junior”.

CITEȘTE ȘI:

Continuă să citești

Administraţie

Polițiștii din Dej vor fi dotați cu camere video portabile la uniformă!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Mai multe camere de luat vederi de mici dimensiuni urmează să intre în dotarea oamenilor legii din Dej.

Consilierii locali din Dej vor avea pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare, care va avea loc joi, 12 decembrie, de la ora 15, proiectul de hotărâre care prevede „aprobarea dării în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani a 25 bucăți camere Body Worn SJ 10 Professional, către Inspectoratul de Poliție Județean Cluj”.

Noile camere video portabile au două beneficii importante. În primul rând elimină sau diminuează potenţialul abuz de putere al poliţistului în raport cu cetăţeanul, dar îl protejează şi pe poliţist, care poate fi obiectul unei infracţiuni de ultraj.

Continuă să citești

Administraţie

Ultima ședință a CL Dej din acest an. Se discută despre indexarea impozitelor și taxelor locale pe anul 2020

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni joi, 12 decembrie, de la ora 15, într-o ședință ordinară pe luna decembrie, probabil ultima din acest an.

Pe ordinea de zi sunt 13 proiecte de hotărâre.

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării de stimulente financiare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Dej.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Devizului general actualizat și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați în urma încheierii contractelor de achiziție publică aferente obiectivului de investiții “Reabilitarea și dotarea creșei din Municipiul Dej, Strada Regina Maria Nr. 19, județul Cluj” finanțate din Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, conform Contract de finanțare Nr. 3462/11.05.2018.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Devizului general actualizat și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați în urma încheierii contractelor de achiziție publică aferente obiectivului de investiții: “Reabilitarea, extinderea și dotarea grădiniței cu program prelungit Lumea Piticilor, Strada Aurora, Nr. 3 Municipiul Dej, județul Cluj”, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, Nr. 3463/11.05.2018.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Devizului general actualizat și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați în urma încheierii contractelor de achiziție publică aferente obiectivului de investiții: ”Realizarea și dotarea grădiniței cu program prelungit Junior, Strada Înfrățirii Nr. 30, Municipiul Dej, Județul Cluj, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, conform Contract de finanțare Nr. 3464/11.05.2018.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani a 25 bucăți camere Body Worn SJ 10 Professional, către Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.
 6. Proiect de hotărâre privind prelungirea Contractelor de închiriere pentru ocuparea domeniului public și privat al Municipiului Dej, care expiră pe parcursul anului 2020.
 7. Proiect de hotărâre privind indexarea impozitelor și taxelor locale pe anul 2020.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Art. 2 din Hotărârea Consiliului Local Nr. 70/2011 privind aprobarea criteriilor proprii de acordarea ajutoarelor de urgență în bani, conform Art. 28 din Legea Nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
 9. Proiect de hotărâre privind acordarea de reducere de 50% din tariful unui abonament 1 – 30 de zile pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar al Municipiului Dej, inclusiv salariații din unitățile conexe (Clubul copiilor).
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului local al Municipiului Dej și al instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subvenții, Spital Municipal Dej.
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a bazinului de înot didactic din Municipiul Dej și a unor măsuri de administrare acestuia.
 12. Proiect de hotărâre privind majorarea impozitului pe clădiri pe anul 2020 pentru imobilul din Dej, Strada Aurel Vlaicu, Nr. 8 proprietatea domnilor  Purdea Tiberiu și Purdea Adelina Gabriela.
 13. Privind majorarea impozitului pe clădiri pe anul 2020 pentru imobilul din Dej, Strada Nicolae Iorga, Nr. 1, proprietatea SC UNICARM SRL.
 14. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare