Conectează-te cu noi

Administraţie

Morar Costan: ”Nu este un secret că reprezentanții LIDL…”. Dej24.ro a AFLAT următorii pași

Publicat acum

pe

loading...

Primarul municipiului Dej, Morar Costan a reacționat după ce Dej24.ro a anunțat că LIDL se pregătește să vină la Dej și recunoaște că ”reprezentanții LIDL au fost interesați și si-au manifestat interesul pentru acea zonă în ideea de a investi”. Totuși, licitația va fi una deschisă!

Dej24.ro scria ieri, ÎN EXCLUSIVITATE, că LIDL vrea să deschidă un magazin la Dej. Din informațiile noastre, societatea comercială care deține lanțul de magazine LIDL urmează să participe la licitația privind terenul de pe strada Crângului.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan recunoaște că ”reprezentanții LIDL au fost interesați și si-au manifestat interesul pentru acea zonă în ideea de a investi”. Totuși, la licitația care urmează să fie organizată de municipalitate va putea participa orice societate interesată, nu doar LIDL!

Edilul a confirmat și informația Dej24.ro conform căreia, pe lângă superkament, pe strada Crângului ar urma să fie amenajată și o piață agroalimentară modernă.

”După un proces lung în instanță, în sfârșit zona de pe strada Crângului nr. 23, a fost câștigată de Primăria Municipiului Dej. În acest context mă bucur că ideea despre care vorbeam cu 2 ani în urmă ca pe acest spațiu să se construiască magazine dorite de dejeni, dar și o piață agroalimentară, începe să prindă contur.

Evident că acea zonă a fost analizată pentru a găsi cea mai bună variantă în vederea valorificării ei. Fiind vorba de o suprafață suficientă, ideea noastră este să fie valorificată atât pentru construcția unui supermarket cu locuri de parcare suficiente, cât și pentru amenajarea unei piețe agroalimentare moderne, pentru că știm cu toții ce nevoie este pe Dealul Florilor de o astfel de piață.

În acest sens, în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri am făcut un prim pas, supunând atenției consilierilor locali, parcelarea terenului pentru ca ulterior acesta să fie scos la licitație, dar nu spre vânzare, ci spre concesionare.

Pasul următor va fi realizarea caietului de sarcini în care vor fi prevăzute toate condițiile noastre și ulterior aprobarea caietului de sarcini în Consiliul Local și apoi licitația propriu-zisă.

Licitația va fi una deschisă, la care vor putea să participe agenți economici care vor respecta cerințele caietului de sarcini. Nu va fi o licitație pentru vânzarea terenului ci pentru concesionare.

Nu este un secret că reprezentanții Lidl au fost interesați și si-au manifestat interesul pentru acea zonă în ideea de a investi, însă câștigătorul va fi cel dispus să respecte prin proiect cerințele caietului de sarcini, ne-a declarat Morar Costan.

Citește și:

EXCLUSIV. Magazin LIDL la Dej! Ar urma să fie construită și o piață!

Administraţie

Primăria Dej: Agenții economici au obligația de a obține/prelungi acordul de funcționare

Publicat acum

pe

loading...

În conformitate cu prevederile legale privind desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață Primăria Municipiului Dej informează că toți agenții economici, persoane fizice și juridice, care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Dej au obligația de a obține acordul de funcționare care se emite de către primarul municipiului Dej.

Pentru agenții economici autorizați prelungirea termenului de valabilitate a acordului de funcționare se face până la data de 31 martie a fiecărui an.

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenții și se sancționează conform prevederilor legale.

Documentația necesară emiterii acordului și a fișei de valabilitate se depune la camera 12.

De asemenea, agenții economici care au depus documentațiile sunt invitați să își ridice de la camera 12 acordurile de funcționare și/sau fișele de valabilitate emise.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej, dezbatere publică privind construirea a două locuințe, a unei spălătorii auto și extinderea unui PUZ

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

MUNICIPIUL DEJ, DIRECȚIA TEHNICĂ, SERVICIUL DE URBANISM ȘI AMENAJAREA TERITORIULUI, în conformitate cu prevederile legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la documentațiile:

  • PUD( plan urbanistic de detaliu)- construire LOCUINTA P, MAGAZIE, FOSA SEPTICA, IMPREJMUIRE, in Dej, str.Huhurez, nr.42 , initiator CHIRA RAUL TIBERIU
  • PUD( plan urbanistic de detaliu )- construire LOCUINTA P+M, IMPREJMUIRE, in Dej, str.Podgorenilor, initiator COSMA SALOMEEA FELICIA
  • Initiere PUZ (plan urbanistic zonal) – construire SPALATORIE AUTO CU AUTOSERVIRE, IMPREJMUIRE, in Dej, str.Baia Mare , nr. 27 C, initiator S.C. MEM BAU SRL
  • Initiere PUZ (plan urbanistic zonal) EXTINDERE P.U.Z. PENTRU CAPTARE APA , str.Prof. ing. Leon Birbaum , initiator MG TEC GRUP S.A.

Scopul elaborării documentațiilor de urbanism este de a reglementa modul de construire al constructiilor mentionate.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, luni, 21 octombrie 2019, ora 12.

Documentatia tehnica si referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei municipiului Dej , pe site-ul Primăriei municipiului Dej sau prin e-mail la primaria@dej.ro până la data de 21 octombrie 2019, ora 10.

Continuă să citești

Administraţie

Comuna Vad, interesantă pentru potențiali investitori străini – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Comuna Vad a fost vizitată miercuri, 9 octombrie, de o delegație externă care își propune stimularea de relații economice pentru dezvoltarea comunităților.

Delegația – formată din ES Ambasador Andrei Grinkevich (Ambasada Republicii Belarus), Ministru Plenipotențiar Raymond Brown (Ambasada Republicii Federale Nigeria), Ministru-Consilier Rudolf Opatril (Ambasada Republicii Cehia), Consul Gabriel Lavrincic (Ambasada Federatiei Ruse), Barbu Mihăescu (reprezentant Camera de Comerț Elveția – România), Gabriela Mihaela Voicilă (secretar de stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat) și directorul general al Grupului Avangarde, Adriana Radu, alături de Radu Blajan (partener) – a fost întâmpinată miercuri dimineață de David Prunean, primarul comunei Vad.

Întâlnirea, organizată în cadrul Programului International Romanian Investment Zoom, a debutat la Primăria Comunei Vad cu o scurtă alocuțiune susținută de edilul liberal David Prunean, urmată de o prezentare a comunei pentru invitații străini. În prim-plan s-au aflat producătorii agricoli locali – apicultori, crescători de oi, porci și vaci, care au vorbit despre micile lor afaceri. Ulterior, invitații din Belarus, Republica Cehă, Federația Rusă și Republica Federală Nigeria au luat și ei cuvântul și au prezentat punctele forte și atuurile țărilor pe care le reprezintă.

Delegația s-a deplasat ulterior pe teren pentru a vedea concret oferta potențialilor parteneri din comuna Vad, fiind vizitate o brutărie din comună și o fabrică de cablaje. Oaspeții s-au îndreptat apoi spre Mănăstirea cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Vad, au vizitat o casă tradițională, o fermă de porci din comună (realizată pe fonduri europene), o veche biserică din lemn (monument istoric), dar și o zonă – care aparține primăriei – unde s-ar putea ridica un parc industrial. Invitații au rămas plăcut surprinși de terenul imens indicat de Prunean și au promis că vor discuta cu investitori din țările lor despre o posibilă implicare sau colaborare.

În final, la Centrul Turistic din comună, membrii delegației s-au putut înfrupta cu un delicios gulaș la ceaun, cu balmoș, cu brânzeturi de mai multe feluri, cu plăcinte și țuică, dar și cu diferite alte produse tradiționale promovate de producătorii locali din Vad.

„Romanian Investment Zoom” își propune să stimuleze, cu implicarea autorităților locale și a ambasadelor, dezvoltarea relațiilor comerciale dintre companii românești și firme străine.

Continuă să citești

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare