Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Munca la negru, aspru sancționată în județul Cluj! Amenzile inspectorilor ITM se ridică la aproape 5 milioane de lei

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

În perioada 08 iulie 2019 – 12 iulie 2019, ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă la unitățile care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încățăminte.

În domeniul relațiilor de muncă s-a pus accent pe verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind timpul de muncă și timpul de odihnă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile anterior menționate, se arată într-un comunicat remis de ITM Cluj.

Cu ocazia acestei campanii, ITM Cluj a efectuat controale la un număr de 22 de angajatori din judeţul Cluj. Au fost aplicate amenzi în cuantum total de 7.500 lei la doi angajatori, pentru lipsa echipamentelor individuale de protecție și pentru lipsa ventilației la locurile de muncă, unde se desfășoară activități cu substanțe periculoase.

De asemenea, numărul total de controale efectuate de către inspectorii de muncă ai ITM Cluj în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în primul semestru al acestui an a fost de 2.165, din care 1.325 controale efectuate în vederea depistării muncii fără forme legale de angajare.

Număr total al sancţiunilor aplicate a fost de 1.107, din care 470 amenzi. Un număr de 107 amenzi au fost aplicate pentru munca nedeclarată. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 4.961.700 lei , din care 3.750.000 lei pentru munca nedeclarată.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER