Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Muniţie neexplodată, găsită în comuna Petru Rareş. O femeie de 91 de ani ştia exact unde era îngropată – FOTO

Publicat acum

pe

munitie Petru Rares

21 de lovituri de artilerie cal. 76 mm, rămase neexplodate cel mai probabil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost găsite în curtea unui bărbat din comuna Petru Rareş.

....

În timp ce scotea cartofi, bărbatul a identificat o lovitură de artilerie, astfel că a sunat la numărul unic de urgenţe 112, oprindu-se din orice activitate în zona respectivă. Echipajul pirotehnic din cadrul ISU „Bistriţa”, ajuns la locul indicat a procedat la cercetarea terenului cu ajutorul detectorului de metale şi a găsit celelalte elemente de muniţie. În continuare, recomandăm cetăţenilor să manifeste o atenţie sporită în situaţii similare şi să solicite intervenţia echipajelor specializate.

Interesant este faptul că la misiunea de asanare a terenului și neutralizare a muniției respective a participat o femeie în vârstă de 91 de ani, care pe timpul căutării cu detectorul de metale a indicat locul exact unde s-ar afla muniția respectivă. Aceasta a fost martoră, când avea vârstă de 19 ani, la momentul în care trupele rusești au coborât din tancuri 25 de lovituri de artilerie. Cele patru elemente de muniție care lipsesc au fost scoase din pământ de niște tineri în urmă cu mai bine de 30 de ani și duse într-o zonă apropiată în încercarea de a le provoca distrugerea, fără rezultat.

Elementele de muniție, cântărind peste 100 kg, au fost preluate de echipajul pirotehnic și transportate în condiții de siguranță într-un loc special amenajat, unde urmează să fie distruse alături de altele găsite pe raza județului nostru.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER