Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Muzeul Municipal Dej, inaugurat azi. ÎPS Andrei Andreicuț a primit noul său titlu – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej a organizat astăzi manifestări dedicate Unirii Principatelor Române, cu această ocazie fiind inaugurat și Muzeul Municipal Dej.

Evenimentele au debutat la ora 12 cu demonstrații de luptă cu gladiatori în zona din fața Primăriei Municipiului Dej și ateliere de meşteşuguri antice și jocuri romane, în incinta muzeului.

Cu această ocazie a fost inaugurat și Muzeul Municipal Dej, în noul spațiu (fostul Economic – CNAM) fiind păstrate ”mărturii ale istoriei spirituale și culturale someșene”, după cum a declarat primarul Morar Costan. ÎPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului a oficiat slujba de sfințire, la eveniment participând numeroase oficialități, dar și invitați.

Seria evenimentelor dedicate Unirii Principatelor Române a continuat de la ora 14:30 la Centrul Cultural ”Arta”, unde – în prezența a câteva sute de dejeni – Prorectorul Universității Babeș Bolyai prof. univ dr. Ioan Bolovan a susținut conferința cu tema ”De la Mica la Marea Unire”.

Tot acolo, chiar de ziua sa de naștere, Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Dej, ca urmare a proiectului de hotărâre aprobat ieri, în unanimitate, de consilierii locali. Înainte de aceasta, prof. univ. dr. Ioan Bolovan a vorbit despre viața și cariera mitropolitului.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos imagini cu noul muzeu, dar și declarațiile făcute de primarul Morar Costan și noul Cetățean de Onoare al Municipiului Dej, ÎPS Andrei Andreicuț.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER