Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

„Noaptea Muzeelor” a fost marcată și la Dej! Sute de persoane au trecul pragul Muzeului Municipal – FOTO

Publicat acum

pe

....

Muzeul Municipal Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, a organizat sâmbătă, 19 mai, în intervalul orar 18:00-24:00, evenimentul european Noaptea Muzeelor.

....

La ediția din acest an, organizatorii au adus în atenția iubitorilor de istorie activitatea cu tema: PE URMELE TRECUTULUI ÎN COSTUME DE EPOCĂ. Accesul în Muzeul Municipal Dej a fost gratuit, la fel ca și în anii precedenți.

La ora 18:30, manifestările au debutat cu sceneta intitulată „Satul transilvănean în preajma Marii Uniri. Studiu de caz comuna Bobâlna”, scena prezentată de mai mulți elevi ai Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej, coordonați de prof. Cristina Albinetz. Ulterior, trupa de dansuri ,,Rosenstrauss” a colegiului, coordonată de prof. Călina Gavrea, a prezentat o suită de dansuri germane, în costume tradiționale săsești.

Pentru ca experiența trecutului să fie cât mai vie, muzeul a mai organizat pe parcursul evenimentului două concursuri: unul al celui mai frumos și inventiv costum de epocă și un altul de cultură generală.

Celor care au trecut pragul Muzeului Municipal Dej le-au fost prezentate expozițiile muzeului de către ghizi îmbrăcați în costume de epocă

Totodată, pentru a fi în tonul evenimentului, în Sala multimedia a muzeului a rulat filmul „O noapte la muzeu”.

 

FOTO – Facebook/Teodora Muncelean

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER