Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Polițiștii din Dej, stagiu de pregătire cu fostul luptător Ciprian Sora – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Vineri, 18 mai, cu încerpere de la ora 17, în Sala de Sport Lia Luk din Dej, a avut loc un stagiu de pregătire a polițiștilor dejeni, coordonat de celebrul Ciprian Sora, comisar șef în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sesiunea de pregătire a polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Dej a fost posibilă prin implicarea președintelui AS Budo Shin Napoca, sensei Mircea Mitroescu, fost sportiv de performanță și fost lucrător în cadrul IPJ Cluj, licențiat în Muay Thai, deținător 1 Dan Sei Budokai și 4 Dan Kick Box, responsabil de pregatirea fizică și autoapărarea cadrelor Ministerului Afacerilor Interne. Acesta a lansat invitația cms. șef. Ciprian Sora, ofițer în cadrul Ministerului de Interne, care a acceptat să participe la un stagiu de pregătire cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dej.

Mircea Mitroescu și Ciprian Sora au fost colegi de antrenament și au participat la mai multe turnee interne și internaționale, la diferite stagii de Kick Box și Muay Thai, alaturi de Hanshi Dave Jonkers, Shihan Semmy Schilt, Peter Aerts, Remy Bonjiaski, Jan Plaas sau Andre Manaart.

Între polițiștii din Dej și Sala de Sport Lia Luk, prin managerul și antrenorul de box Vasile Hășmășan, există un protocol de parteneriat. Prin intermediul acestuia, polițiștii beneficiază de antrenamente în sala de sport.

Ciprian Sora este născut în anul 1976, în Bucuresti. Este profesor de sport, președintele și antrenorul Clubului Sportiv Ciprian Sora. Din anul 1996 până în anul 2003, a obținut cele mai mari performanțe din cariera sa de luptător, fiind campion național neînvins la Kick Box și Thai Box. De atunci, competițiile internaționale la care a participat l-au trimis de multe ori pe primul loc al podiumului. În 1997, a câștigat, în Thailanda, locul II la Campionatul Mondial IAMTF (Federația Internațională de Muay Thai amatori) și locul II la Campionatul European IAMTF. În anul 1998, a devenit Campion European IKBF (Federatia Internationala de Kick Box). În anul 1999, a devenit Campion Mondial la Thai Box (Muay Thai) IAMTF, în Thailanda, la categoria 86 Kg, acesta fiind apogeul carierei sale de luptător într-un sistem amator. În anul 2000, a ocupat locul III la Campionatul European IAMTF. Tot în același an, a luat locul III la Campionatul European de Thai Box din Cipru. În anul 2001, a ocupat locul al II-lea la Internationalele Germaniei. A avut 80 de lupte în circuitele de amatori (75 de victorii, 45 prin KO). A luptat în circuitul profesionist Local Kombat după regulile K1, realizând un record de 15 victorii și 2 înfrângeri. A obținut, în anul 2007, titlul de cel mai bun luptător din Local Kombat și cel mai tehnic luptător din Local Kombat. În același an, a fost Campion Național la categoria grea WKN. Ciprian Sora este director tehnic la Academia Internațională de Muay Buran și totodată primul și singurul român care a ajuns Campion Mondial de Muay Buran.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER