Conectează-te cu noi

Eveniment

NU se va cumpăra aparat de testare COVID-19 pentru spitalul din Dej. Vezi MOTIVUL și ce se achiziționează în schimb

Publicat acum

pe

Medicul Mihai Pandrea a explicat de ce nu va fi cumpărat un aparat de testare COVID-19 pentru Spitalul Municipal Dej. În locul acestuia ar urma să fie achiziționate trei sau patru aparate de ventilație mecanică.

În urmă cu două săptămâni, omul de afaceri Ioan Tecar a declarat că vrea să achiziționeze un aparat de testare COVID-19 pentru Spitalul Municipal Dej.

Astăzi, în cadrul emisiunii ”Cu cărțile pe față”, medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej a făcut mai multe declarații pe marginea acestui subiect:

”Noi am căutat acest aparat, eu personal am vorbit cu cei care dețineau un astfel de aparat, o variantă de aparat american care la 45 de minute efectua un test. Asta ar fi însemnat că dacă făceam 24 de ore din 24 testele respective ajungeam la un maxim de 30 de teste în 24 de ore. Aparatul respectiv costa 75000 de euro, kit-urile erau foarte scumpe și atunci am întrebat pe distinsul reprezentant de firmă <<aveți aparatul?>>, <<da>>, <<când ni-l aduceți?>>, <<peste două săptămâni>>, dar zice că <nu avem kit-urile și nu putem să vi le oferit decât în luna mai, nu putem să vă spunem dacă în prima săptămână sau în a doua…>>. Majoritatea sunt făcute în SUA… știți că președintele Trump a blocat orice fel de export de așa ceva… a fost inclusiv conflict diplomatic între SUA și Canada pe povestea cu kit-urile… Îmi pare rău, eu nu mi-am asumat așa ceva, să cumpăr un aparat la care să stau să mă uit. În altă parte nu am găsit (…) Suma de bani este virată, domnului Tecar i-am explicat care este situația și dânsul a înțeles foarte bine. Nici dânsul, nici eu și nici Primăria nu își asumă să cumpere un aparat care să stea, să ne vină kit-uri în iunie, să îl folosim cât îl folosim și apoi aparatul respectiv din nou să stea. Nu putem să cumpărăm un obiect de inventar (…) Domnul Tecar ne-a întrebat, în schimb, ce ar mai fi util pentru noi și ne-ar ajuta foarte mult? I-am explicat dânsului și domnului primar că pentru noi – în momentul acesta – cele mai importante sunt echipamentele de protecție și doi la mână, ventilatoarele. Prin urmare, în momentul acesta fetele de la Achiziții caută oferte de ventilatoare. Dorim să mai achiziționăm trei, patru ventilatoare pentru ATI, în funcție de cum ne încadrăm. Avem șapte acum. Ați văzut cât de importante sunt aceste ventilatoare. Nici ele nu vor veni luna aceasta, probabil că vor ajunge undeva în iunie, dar le luăm că avem nevoie de ele. Acelea vor fi folosite și după, practic tot timpul”, a declarat medicul Mihai Pandrea, managerul spitalului dejean.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER