Conectează-te cu noi

Social-Cultură

O nouă aventură Erasmus pentru echipa Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Aseară, pe aeroportul din Cluj-Napoca a început o călătorie aparte pentru un grup de patru elevi și trei profesori de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej. Încă o dată, programul Erasmus este prilej de a descoperi locuri noi, oameni speciali, școli de prin alte părți, cărți pedagogice, metode de lucru, bucurii școlare și nu numai.

În cadrul proiectului de parteneriat școlar ”Developing educational techniques starting from regional context – Să dezvoltăm tehnicile educaționale pornind de la contextul regional”, în perioada 22 – 25 februarie 2022, în orașul Mersin din Turcia se derulează o nouă reuniune de învățare și schimb de bune practici.

Tematica întâlnirii este ”Cum spunem povestea noastră”. În cadrul atelierelor de lucru, profesorii și elevii vor aduce în atenția participanților felul în care tradiția populară constituie o modalitate de a exprima moștenirea culturală a unui popor.

Echipele participante au pregătit materiale de prezentare a costumelor populare regionale, a motivelor artistice tradiționale și a cântecelor populare specifice tărilor participante. De asemenea, profesorii, alături de elevi, vor demonstra tehnici didactice de valorificare a specificului regional la diferite discipline școlare.

Grupul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej este format din Livia Pop – director și prof.Laura Câmpean și Anamaria Molnar, alături de elevii Bianca Chit și Bianca Nicole Sică din clasa a VIII-a B, Alexandru Apan din clasa a VIII-a A și Dorian Agrișan din clasa a VI-a E.

”După o călătorie copleșitoare care a transformat o noapte, într-o apăsătoare succesiune de tranzit printr-un aeroport sau altul, cu bagaje, documente, pașapoarte și în final un autobuz care a dus spre un hotel ce îndemna la odihnă, deși nu mai era timp, echipa școlii noastre a participat cu succes la prima zi a reuniunii din Mersin. Programul a fost dens pentru prima zi. Participanții au asistat la un concert susținut de reprezentanții școlii gazdă, în cinstea oaspeților, după care au început lucrările schimbului de bune practici.

Echipele participante trebuie să explice colegilor felul în care moștenirea culturală se regăsește în tradițiile populare regionale. Pentru prima zi a fost aleasă tematica cântecelor populare care să exprime specificul cultural național. Elevul Alexandu Apan din clasa a VIII-a A a susținut o prezentare în care a vorbit despre cântecul de joc, doină, colinde și cântecele rituale. Explicațiile au fost însoțite de scurte momente muzicale selectate de elevul nostru. Prestația lui Alexandu a fost foarte frumoasă, bine apreciată de toți participanții, iar calitatea exprimării libere în limba engleză a fost privită „cu invidie” de participanții care i-au urmat.

După activitățile școlare, grupul internațional a vizitat casa memorială a lui Kemal Ataturk, și muzeul de arheologie din orașul Mersin. Felicitări echipei noastre! Mult succes pentru zilele următoare!”, au transmis reprezentanții școlii din Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER