Conectează-te cu noi

Eveniment

O școală din Dej trece pe SCENARIUL ROȘU | ”Nu mai are posibilitatea de a asigura spații pentru scenariul 1”

Publicat acum

pe

....

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a anunțat, în urmă cu puțin timp, că o școală din Dej va trece pe scenariul roșu.

Redăm, integral, comunicatul prefectului:

....

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat aseară câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Astfel, unitățile de învățământ din comuna Aghireșu intră de mâine, 23.09.2020, pe scenariul 1 de funcționare, iar unitățile de învățământ din comuna Mintiu Gherlii trec pe scenariul 3, ca urmare a depășirii ratei de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori.

Alte două unități de învățământ din municipiile Dej și Turda, vor funcționa după scenarii modificate: școala Postliceală „Louis Pasteur” Dej trece la scenariul 3 de funcționare, iar Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț” Turda, trece la scenariul 1.

După ultima hotărâre a CJSU Cluj, 8 unități de învățământ preuniversitar din județ funcționează pe scenariul 3.

Evoluția epidemiologică la nivelul județului va fi evaluată constant de autorități, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității, vor fi luate imediat ce situația o va impune”, a transmis prefectul Clujului.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii fac cursuri online. Din informațiile Dej24.ro, în ceea ce privește școala Postliceală „Louis Pasteur” Dej nu ar fi vorba despre cazuri COVID-19, ci despre lipsa spațiilor necesare desfășurării activității în condiții de siguranță. Publicația noastră a cerut lămuriri prefectului și urmează să revenim cu un punct de vedere oficial.

ACTUALIZARE ora 11:12: “Nu au cazuri (n.r. – la școala Postliceală ”Louis Pasteur” Dej), e un liceu privat și nu mai are posibilitatea de a asigura spații pentru scenariul 1”, a confirmat prefectul Clujului, referindu-se la școala din Dej.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER