Conectează-te cu noi

Administraţie

O stradă din Dej va purta numele eroului Iuliu Vasile Unguraș – VIDEO

Publicat acum

pe

....

O stradă din Dej va purta numele eroului Iuliu Vasile Unguraș, căzut la datorie în Afganistan.

În anul 2009, Iuliu Vasile Unguraș se afla la a doua misiune într-un teatru de operaţii, prima misiune fiind în Irak, în anul 2006. În vârstă de 32 de ani, Unguraș a căzut la datorie în Afganistan, pe data de 7 aprilie 2009. Acesta conducea o misiune de patrulare formată din patru autovehicule, din cadrul Batalionului 2 Manevră, pe autostrada A1, Kandahar – Kabul. La 20 km nord-est de Qalat, unul din autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma exploziei, ofiţerul şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru militari au fost răniţi. Maiorul (pm) Vasile Iuliu Unguraş a lăsat în urmă o soție și două fetițe gemene, Iuliana şi Doina, în vârstă de doi ani la acea dată.

....

În prezent, soția și fiicele locuiesc în Austria, iar în Dej doar mormântul mai amintește de eroul Iuliu Vasile Unguraș. Autoritățile au uitat să-l facă cetățean de onoare și să denumească o stradă în memoria sa, deși maiorul post mortem a fost decorat până și în Statele Unite, cu medalia US Bronze Star.

Contactat de A3 pe marginea acestui subiect, primarul municipiului Dej, Morar Costan a declarat: ”Am demarat un proiect pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare. Pe linie de sistematizare, am decis că în perioada următoare se vor construi într-un cartier, şase – şapte străzi, iar una dintre străzi va purta numele maiorului Iuliu Vasile Unguraş”.

Vezi mai jos materialul realizat de A3 în cadrul campaniei ”Sunt român pentru că îmi prețuiesc eroii”:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER