Conectează-te cu noi

Social-Cultură

O trupă de teatru din Dej a marcat Ziua Internațională a Teatrului pe o scenă din Cluj-Napoca – FOTO

Publicat acum

pe

Astăzi, 27 martie, la nivel mondial, este celebrată Ziua Internațională a Teatrului. Cu acest prilej, joi, 23 martie, 2017, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj a sărbătorit această zi prin trei minispectacole susţinute de trupa de teatru „Pavlov 25” a instituţiei, trupa de teatru a secţiei externe Dej a Şcolii de Arte Cluj şi clasa de actorie de la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj. 

Cel de-al doilea moment teatral al serii a fost oferit de trupa de teatru a secţiei externe Dej a Şcolii de Arte Cluj, coordonată de expert Mariana Reman. Cu acest prilej a fost prezentată piesa „Ţara lui Papură-Împărat”, o parodie regizată de Valentin Cotiga, după basmul „Sânziana şi Pepelea” al lui Vasile Alecsandri, în care cele şapte personaje se mişcă într-un univers actual – cu expresii de bon-ton, deja consacrate, iar momentul a constituit un minunat prilej pentru cel care a adaptat piesa lui Alecsandri să descrie în tuşe groase defectele societăţii actuale, „grefate” peste cele ale societăţii de la mijlocul secolului al XIX-lea.

Au interpretat cursanţii: Alin Demian, Denisa Bote, Filofteia Moldovan, Luiza Peter, David Miheştean, Cătălin Frenţiu și Cristi Câmpean.

De asemenea, vineri, 31 martie, trupa de teatru a secţiei externe Dej a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj va participa la cea de-a IX ediție a Festivalului „Pentru că e primăvară!”. Evenimentul va avea loc la în Sala „Şantier” a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, strada Fabricii de Zahăr nr. 51.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER