Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ora Pământului a fost marcată aseară și la Dej, chiar dacă doar simbolic – FOTO

Publicat acum

pe

Municipiul Dej a luat parte ieri la fenomenul mondial Ora Pământului. În acest sens, aseară, între orele 20:30- 21:30, iluminatul public în zona centrală a oraşului a fost oprit de către municipalitate.

Chiar dacă problemele climatice determinate de activitățile omului sunt de actualitate, în municipiul Dej Ora Pământului a fost marcată simbolic, iluminatul public fiind oprit doar în zona centrală a orașului.

Față de anii precedenți, se pare că municipalitatea a înțeles, cât de cât, importanța acestui eveniment dedicat poluării și schimbarilor climatice determinate de activitățile zilnice ale omului. Anul trecut, spre exemplu, municipalitatea a ciuntat grosolan Ora Pământului, subiect despre care Dej24.ro a scris AICI! 

Sperăm ca anul viitor conducerea orașului să se implice mai mult în organizarea acestui eveniment, iluminatul stradal, dar și cel ornamental, să fie oprit în tot orașul, iar dejenii să fie mai educați și mai „mișcați” de schimbările climatice cauzate de om.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internaţional, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER