Conectează-te cu noi

Social-Cultură

„Marșul pentru viață 2017” la Dej. Sute de persoane au mărșăluit astăzi pe străzile orașului – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Asociaţia Stânca, în parteneriat cu instituţiile şi comunitatea locală, a organizat astăzi, cu începere de la ora 16:00, în Piața Bobâlna din Dej, Marşul pentru viaţă 2017.

Tema din acest an a fost „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”. Această temă este subiectul dezbaterii necesităţii, posibilităţii şi eficienţei sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Prin Marşul pentru viaţă nu promovăm interzicerea legală a avortului şi nici un fel de violenţă împotriva femeii, ci promovăm conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii să nască viaţa pe care o poartă în ea”, au precizat organizatorii.

Evenimentul se desfășoară anual, simultan, în mai multe oraşe din România şi are că scop afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând cu momentul concepţiei, şi totodată susţinerea familiei tradiţionale creştine şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase.

Deschis participării tuturor dejenilor, confesiunilor religioase și formațiunilor politice, „Marșul pentru viață” s-a bucurat de un real succes la Dej, sute de persoane răspunzând ”prezent” invitației de a participa la evenimentul care şi-a propus să conştientizeze valoarea fiecărei vieţi umane.

După rostirea rugăciunii ”Tatăl Nostru” de către preotul protopop Ioan Buftea și intonarea Imnului Național al României, reprezentanți ai Asociației Stânca, alături de primarul Morar Costan, de mai mulți preoți din cadrul confesiunilor religioase din Dej, dar și de reprezentanții unor asociații din municipiu, au luat cuvântul și au vorbit despre importanța vieții, familiei și copiilor.

Ulterior, cei care s-au aflat în Piața Bobâlna din Dej, începând de la mame cu cărucioare și până la tați, bunici, copii sau oficialități, cu toții au plecat în marș pe străzile orașului într-o acțiune denumită „Marșul cărucioarelor”. La final, fiecare cărucior „înmatriculat” de către organizatori a participat automat la o tombolă cu premii. Sponsorii au oferit peste 150 de cadouri.

Asociaţia Stânca a lansat în cadrul școlilor din Dej și două concursuri, unul de desen și unul de eseuri sau compuneri cu tema ”Dar pentru mama”. Premierea celor mai bune lucrări realizate a avut loc tot astăzi, în cadrul acestui eveniment.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER