Conectează-te cu noi

Eveniment

OFICIAL | De azi avem noi RESTRICȚII în Dej. Care sunt excepțiile

Publicat acum

pe

Este oficial! Începând de azi, 28 martie, se reduce intervalul de circulație în Dej în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Joi seara, Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Având în vedere că în municipiul Dej rata incidenței a ajuns la 6,85, începând de azi, pe lângă măsurile existente deja, vom avea parte de noi restricții, după cum urmează:

  • vineri, sâmbătă și duminică – se reduce intervalul de circulaţie până la ora 20 (excepţiile sunt deplasările în interes profesional, pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată, achiziţionarea de medicamente, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit, pentru asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau deces, în aceste cazuri fiind prevăzută obligaţia prezentării autorităţilor abilitate o declaraţie pe proprie răspundere, completată în prealabil)
  • vineri, sâmbătă și duminică – magazinele, terasele, barurile, localurile se închid la ora 18 (fac excepţie de la acest program unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii cu activitate de livrare la domiciliu şi în domeniul rutier persoanele care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de nouă locuri pe scaune)
  • activitatea în sălile de sport/ fitness este suspendată

Vă reamintim, declarația pe propria răspundere este necesară doar după ora 20, nu de la ora 18. De asemenea, în 27 şi 28 martie, este permisă circulaţia până la ora 22 pentru participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea de Pesah şi în 3 şi 4 aprilie până la ora 02:00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase cu ocazia Paștelui Catolic.

”Aplicabilitatea măsurilor încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1000 de locuitori”, au precizat autoritățile.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej și împrejurimi, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER