Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Olimpiada Internațională de Matematică 2018 va fi organizată la Cluj

Publicat acum

pe

Olimpiada Internațională de Matematică 2018 se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 3 – 14 iulie, informează un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Educației.

Potrivit sursei citate, sunt așteptați să participe la competiție peste 600 de elevi din peste 100 de țări, fiecare stat fiind reprezentat de o echipă formată din maximum șase elevi și însoțită de cel puțin doi profesori matematicieni. În total, luând în calcul și organizatorii și profesorii evaluatori, vor lua parte la olimpiadă peste 1.000 de persoane.

Probele de concurs vor avea loc în zilele de 9 și 10 iulie în Sala Polivalentă. Durata este de patru ore și jumătate, timp alocat rezolvării a patru probleme (traduse în limba fiecărei țări prezente). Evaluarea lucrărilor se va face în intervalul 11-12 iulie și va fi urmată de festivitatea de premiere (13 iulie).

Competiția este organizată, în parteneriat, de Ministerul Educației, Societatea de Științe Matematice din România și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu sprijinul Facultăților de Matematică și Informatică din București și Cluj-Napoca și al Institutului de Matematică „Simion Stoilow’ din cadrul Academiei Române.

Costurile organizării sunt asigurate de Ministerul Educației iar demersul de a aduce competiția pentru a patra oară în țara noastră aparține Societății de Științe Matematice din dorința de a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Prestigioasa competiție a fost lansată de România în 1959, la inițiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societății de Științe Matematice.

Primele două ediții s-au desfășurat la Brașov și Sinaia, reunind exclusiv țări din fostul bloc comunist. În 1969 a participat și prima țară occidentală, iar după 1970 mai multe state vestice au devenit membre ale OIM. România deține recordul de organizări, fiind gazdă în 1969, 1979 și 1999.

România și Bulgaria sunt singurele țări cu prezență neîntreruptă la acest concurs, iar într-un clasament neoficial pe medalii, România se clasează pe locul trei.

 

Sursa – Agerpres

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER