Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Operaţiunea „Foc de artificii”: Percheziții domiciliare și în județul Cluj

Publicat acum

pe

petarde articole pirotehnice

Peste 10.000 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de peste 23.000 de lei au fost confiscate, la nivel naţional, de poliţie, în ultima săptămână, 166 de persoane fiind cercetate penal în cadrul acţiunii „Foc de artificii”, anunţă IGPR.

În perioada 16 – 22 decembrie a.c., poliţiştii au efectuat 558 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 206 persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice.De asemenea, au constatat 161 de infracţiuni şi au depistat 143 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 166 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.Totodată, au fost confiscate 10.305 kg. de articole pirotehnice, în valoare de 231.623 de lei şi au fost retrase 5 autorizaţii, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.750 de lei.O atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către copii şi tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceştia ar putea fi implicaţi, poliţiştii au desfăşurat 431 de activităţi de informare în şcolile din ţară„, se arată într-o informare a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Acţiunea „Foc de artificii”, ce se va desfăşura până pe 4 ianuarie 2017, vizează verificarea persoanelor fizice, a comercianţilor ce se ocupă în această perioadă cu vânzarea de petarde şi artificii.

Pentru controalele din ultima săptămână, oamenii legii dau exemplul a patru tineri din localitatea Jilava, judeţul Ilfov, ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă, ilegal, trei tone de articole pirotehnice în valoare de 40.000 de lei.

Tot în perioada menţionată, administratorul unei firme din Piteşti s-a ales cu dosar penal după ce în curtea societăţii, într-un depozit, s-au găsit petarde şi artificii, în valoare de 20.000 de lei, pentru care nu avea autorizaţie.

La data de 22 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 29 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Prahova, Arad, Bihor, Cluj, Constanţa, Harghita, Iaşi, Ilfov, Mureş, Satu Mare, Sălaj, Sibiu şi Vaslui, la persoane bănuite de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat aproape 6.000 de kg. de articole pirotehnice, o armă cu aer comprimat, deţinută ilegal, 4.800 de lei şi 330 de euro.Din cercetări, a reieşit că o persoană din municipiul Constanţa a efectuat 360 de tranzacţii ilegale cu articole pirotehnice, în cantitate totală de aproape 1.600 de kg., reprezentând vânzări către diferite persoane neautorizate, prin intermediul unei societăţi de curierat„, menţionează sursa citată.

Potrivit legii, deţinerea, utilizarea şi vânzarea a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2,3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă şi a altor articole din categoria P2 este interzisă.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului, susţin poliţiştii.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER