Conectează-te cu noi

Recomandări

OPINIE – Dealul Florilor sau Dealul Tarabelor? Părerea „Cetățeanului Turmentat”

Publicat acum

pe

Aş dori să adresez o cerere. Nici eu nu ştiu cui. Mi-e tot mai greu să îmi dau seama cine se ocupă de buna administraţie a oraşului. Ce mi-aş dori? Citind ce voi scrie, veţi ajunge şi voi la aceeaşi concluzie la care am ajuns şi eu.

Am ocazia să merg des în Cartierul „Dealul Florilor”. De mai multă vreme, constat că zona de la UM până la BIG e un adevărat iarmaroc în aer liber. De la maşini la peste, de la fructe şi legume la lapte şi produse lactate, oferta e pe toate gardurile, tufişurile, trotuarele şi scările disponibile. Flori se văd mai puţin. Atunci de ce să nu i se spună Cartierul „Dealul Negustoriei” sau „Dealul Tarabelor”? Dacă spaţiul public, pe care ar trebui să aibă dreptul să circule toţi cetăţenii, e un imens târg în aer liber, să se regăsească această realitate într-un nume potrivit ei.

Să ne înţelegem! Nu am nimic împotriva comerţului liber şi nici împotriva celor care vând, doar că nu cred că vânzarea direct de pe stradă e tocmai cea mai fericită şi potrivită variantă de comerţ. Aş întreba, dar ştiu că nu are cine să-mi răspundă: oare de ce Hala Agro-alimetara de pe deal e goală? De ce aceşti vânzători ambulanţi, care blochează pur şi simplu circulaţia pietonilor mai ales în zilele de sâmbătă, nu sunt îndrumaţi să meargă acolo şi să îşi vândă produsele într-un mod civilizat? Oare asta să fie normalitatea în secolul 21? Dacă mai punem şi maşinile care parchează şi pe unde e permis şi pe unde nu e la socoteală, tabloul acestui cartier e complet şi de-a dreptul supra-realist.

Mi-aş dori ca oraşul în care trăiesc să îmi ofere un minim de normalitate şi de civilizaţie atât de firesc epocii în care suntem. Pentru că lucrurile sunt aşa cum sunt, mă întreb:”Eu cu cine votez?”

 

Cu stimă,
Cetăţeanul turmentat

*Text primit pe adresa redacției de la „Cetățeanul turmentat” 🙂

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER