Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Lefurile din primării şi consilii judeţene au explodat într-o lună. Și la Dej urmează majorări

Publicat acum

pe

Aleşii locali nu fac economie când vine vorba de bani întrucât legea salarizării le permite creşterea lefurilor. De la 1 iulie, în administraţiile din ţară a început febra majorărilor, salariile crescând şi de trei ori faţă de cât sunt în prezent.

Legea o permite, singura condiţie angajaţii să nu câştige mai mult decât şeful instituţiei, informează gândul.info.

Așa s-a ajuns ca în unele primării sau consilii județene din țară lefurile aleșilor locali să explodeze, mulți urmând să câștige cu mult peste 10.000 de lei/lună.

Și consilierii locali dejeni vor urma același trend. Miercuri, 2 august, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local Dej, aceștia vor avea de dezbătut și proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Dej și din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al Municipiului Dej.

Urmează de văzut ce sume de bani își vor trece pe statul de plată aleșii dejeni…

Şi salariile parlamentarilor s-au dublat în ultima lună

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat la începutul lunii iulie sumele de bani alocate aleşilor care nu locuiesc în Bucureşti sau Ilfov, în valoare de 6.525 lei pe lună. Asta după ce, prin noua Lege a salarizării, indemnizaţia lunară a fost stabilită la 13.050 lei pe lună, la care se adaugă şi sumele forfetare de 19.575 de lei pe lună.

Deputaţilor şi senatorilor care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov li se acordă lunar, pe durata mandatului, pe bază de declaraţie pe proprie răspundere care reprezintă document justificativ, o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor, şi respectiv al Senatului pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în municipiul Bucureşti.

De la 1 iulie 2017, indemnizaţia lunară a unui parlamentar a fost stabilită la cuantumul de 13.050 lei confoirm prevederilor legii salarizării. Cuantumul minim determinat conform prevederilor legislative menţionate este de 6525 lei„, se precizează în documentul aprobat de Birourile Permanente Reunite.

La acestea se adaugă şi suma forfetară pe care o primesc aleşii statului, în valoare de 19.575 de lei şi se acordă lunar până la data de 5 a lunii în curs pentru luna precedentă.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER