Conectează-te cu noi

Naţional

ORA DE IARNĂ | Cum ne afectează organismul această schimbare

Publicat acum

pe

România a trecut în azi-noapte la ora oficială de iarnă 2020. Ceasurile s-au dat înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00.

Ziua de 25 octombrie este cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore. La ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00. Aceasta este păstrată până în ultimul weekend din luna martie 2021, adică 27 spre 28 martie 2021. Atunci ora 4:00 va deveni ora 3:00 și România va trece la ora de vară 2021.

Cum ne afectează organismul schimbarea orei

Medicii spun că schimbarea orei poate afecta organismul, mai ales în cazul categoriilor aflate la extreme: copiii şi vârstnicii. Nu este exclus să apară insomnii, oboseală, nervozitate sau dureri de cap, pentru că schimbarea orei aduce, de fapt, o modificare a rutinei. 

Pe lângă modificările somnului, unele persoane pot acuzaastenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Atenție mare în cazul vârstnicilor și a tuturor persoanelor care au de luat medicaţie la oră fixă, pentru că practic li se dă medicaţia peste cap, arată medicul Mihaela Săhlean.

Medicii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână, două pentru a ne adapta la ora de iarnă, scrie Digi24.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER