Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Pacienţii din județul Cluj sunt nevoiţi să aştepte 2 luni pentru a beneficia de tomograf sau RMN

Publicat acum

pe

Pentru a beneficia de tomograf sau de RMN, servicii decontate de Casa de Asigurări, pacienţii din judeţul Cluj aşteaptă aproximativ două luni, din cauza insuficienţei fondurilor alocate, scrie Mediafax.

Perioada maximă de aşteptare pentru investigaţii imagistice RMN la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca este de maxim două luni, în instituţie funcţionând, în prezent, două aparate de timp RMN, al treilea fiind instalat şi urmează să fie pus în funcţiune în perioada următoare.

La SCJU avem trei RMN-uri, ultimul fiind instalat recent în urma unei investiţii de 900.000 de euro, şi va fi pus în funcţiune în perioada următoare. Acesta va înlocui un echipament vechi de 16 ani. La un număr mare de pacienţi şi suma lunară alocată de CJAS pentru investigaţii imagistice, se înregistrează liste de aşteptare. Aceste investigaţii complexe costă, vin pacienţi în urgenţă care au nevoie de RMN, iar banii se epuizează. Pentru pacienţii internaţi, durata de aşteptare pentru un RMN este de o săptămână, iar pentru cei care vin în ambulator şi sunt dependenţi de fondurile de la CJAS, durata de aşteptare este între o lună şi jumătate şi două luni. După ce va fi pus în funcţiune noul RMN, durata de aşteptare va scădea”, a declarat Flavia Topan, coordonator Comunicare şi Relaţii Publice al SCJU Cluj-Napoca.

În ceea ce îi priveşte pe pacienţii care doresc să îşi facă o investigaţie RMN contra cost, timpul de aşteptare este de câteva zile.

Timpii de aşteptare pentru pacienţii care au nevoie de examinări Computer Tomograf (CT) sunt similare celor de la RMN.

La SCJU Cluj-Napoca funcţionează 3 echipamente tip CT, iar în curând va fi pus în funcţiune cel de-al patrulea, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), iar perioadele de aşteptare se vor reduce.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER