Conectează-te cu noi

Administraţie

Parc Industrial TETAROM VII la Dej? PNL a propus, majoritatea PSD a blocat!

Publicat acum

pe

loading...

Un amendament adus proiectului de buget al Dejului pe anul 2020, care prevedea în prima fază cumpărarea unui sau mai multor terenuri și ulterior ridicarea unui parc industrial în Dej, a fost respins de aleșii locali.

Astăzi, în cadrul proiectului de buget pe anul 2020, consilierul local Aurelian Mureșan (PNL) a propus o asociere cu Consiliul Județean (CJ) Cluj în vederea construirii unui parc industrial în Dej. ”Foarte multe dintre localitățile județului Cluj au accesat proiecte pentru parcuri industriale proprii, noi cred că suntem singurul municipiu care nu a făcut-o. Ne dorim să achiziționăm unul sau mai multe terenuri, să le comasăm și alături de CJ Cluj să realizăm Parcul Industrial Dej. Nu vă ascund că am avut deja discuții cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe și cu vicepreședintele Marius Mînzat și avem toată deschiderea lor. Sigur, sunt pași care trebuie urmați și va dura, însă vom avea posibilitatea să atragem investitori. Dacă se va ridica, se va numi TETAROM VII. Șapte e o cifră norocoasă… Oricâte parcuri industriale ar exista, este păcat să nu profităm de această șansă”, a punctat Mureșan.

Primarul Morar Costan i-a spus că este prevăzută deja în buget suma de 150.000 de lei pentru ”achiziții terenuri”, însă că momentan își canalizează atenția pe Parcul Industrial Nord, ”pe CESOM, o investiție foarte utilă pentru a recondiționa Platforma Nord, unde a fost fostul Combinat. Noi am cumpărat 13 hectare de la fosta IFA și suntem în situația în care am făcut studii de fezabilitate, suntem la avizare de mediu și vom face pașii următori. Acolo am putea să dezvoltăm un parc industrial fără alte costuri. Într-un an și jumătate vom putea primi investitori în zona respectivă”, i-a replicat edilul social-democrat.

Aurelian Mureșan i-a îndemnat pe consilieri să se gândească, menționând că ”nu e nicio problemă dacă vor exista două parcuri industriale în zona municipiului Dej, de ce să nu accesăm bani și de la CJ Cluj?”. La vot, atunci când liberalul a cerut să fie prevăzut în proiectul de buget ”achiziții terenuri TETAROM VII”, nu doar ”achiziții terenuri” (fără vreo destinație anume), amendamentul a căzut cu 9 voturi ”pentru”, 7 abțineri, 2 voturi ”împotrivă”, iar un consilier nu a votat. Astfel, potențialul proiect TETAROM VII a fost tăiat încă din fașă de majoritatea social-democrată din CL…

Dacă amendamentul liberalilor ar fi fost aprobat, Consiliului Județean Cluj i-ar fi revenit rolul de a asigura managementul implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ județean ar fi întocmit toate documentațiile tehnice, economice și de urbansim necesare înființării Parcului Industrial Dej și, din bugetul județului, ar fi realizat efectiv infrastuctura parcului. De cealaltă parte, Primăria Municipiului Dej, pe lângă garanțiile legate de viabilitatea fizică și juridică a terenului pe care l-ar fi achiziționat și pus la dispoziție, ar fi încasat de la viitorii rezidenți ai parcului taxele, impozitele şi celelalte obligații prevăzute de lege.

Interesant este că, în cadrul aceleiași ședințe, s-a aprobat alocarea sumei de 2 milioane de lei anul acesta și 1.900.000 anul viitor pentru obiectivul de investiții ”Străzi și rețele de utilități Parc Industrial, Str. Leon Birnbaum și strada Henri Coandă”, acolo unde se află două parcuri industriale… private.

Administraţie

Primăria Dej scoate la licitație FIER VECHI!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej scoate la vânzare prin licitație in conformitate cu H.G.841/1995 actualizata următoarele deșeuri:

 • DESEU FIER 0,55 LEI / KG –preț de pornire la licitație -aprox. 65 tone
 • DESEU FONTA 0,55 LEI / KG –preț de pornire la licitație -aprox. 8 tone

Deșeurile provin din casări si implementarea unor proiecte cu finanțare nerambursabila pentru imobile aflate în proprietatea Municipiului Dej.

Relații despre deșeurile scoase la vânzare pot fi obținute la numărul de telefon 0264/211790, interior 121, persoana de contact Danciu Nicoleta.

Cota de cheltuieli de participare este de 50 lei.

Licitația va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Dej, str. 1 Mai nr.2, cam. 25, in data de 06.03.2020, ora 11:00.

La licitație poate participa orice persoana juridica potențial cumpărătoare, care prezinta pana la data licitației următoarele documente:

 • Chitanța de achitare a cotei de cheltuieli de participare la licitație, eliberata de casieria Municipiului Dej;
 • Copie de pe certificatul de înmatriculare la registrul comerțului si codul de înregistrare fiscala pentru persoanele juridice, din care sa rezulte ca au ca obiect de activitate achiziționarea de materiale refolosibile;
 • Copie după autorizația de mediu pentru deșeurile licitate.

Taxa de mediu va fi reținuta prin stopaj la sursa si achitata de către ofertantul declarat câștigător.

Continuă să citești

Administraţie

PREMIERĂ. Parcul Balnear Toroc Dej se extinde printr-un proiect european. Află TOATE DETALIILE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

În cadrul unui proiect european în valoare de peste 7 milioane de euro, Parcul Balnear Toroc Dej se va extinde pe o suprafață de aproximativ 10 hectare, urmând să fie contruite mai multe bazine cu apă sărată și dulce, locuri de cazare și parcare, precum și grote cu sare pentru diferite tratamente.

Anunțul extinderii Parcului Balnear Toroc Dej a fost făcut de primarul Morar Costan în cadrul ședinței Consiliului Local din urmă cu câteva zile (detalii AICI). Astăzi, reporterii Dej24.ro au aflat mai multe detalii despre ”transformarea” obiectivului de pe Dealul Cabdicului și vă prezintă, ÎN PREMIERĂ, detalii despre ceea ce se dorește a fi ”o stațiune turistică de interes european”.

”Mă bucur că, în urmă cu câteva zile, am fost informați de Ministerul Dezvoltării că avem posibilitatea să dezvoltăm Parcul Balnear Toroc Dej cu o extindere pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. Valoarea proiectului este de 7,3 milioane de euro. Sunt în mare măsură fonduri nerambursabile. Avem o mare provocare pentru că zona respectivă – unde vrem să implementăm acest proiect și construcția – este foarte, foarte instabilă și a fost nevoie de foarte multe studii pentru a aduce acest proiect în faza în care să fie eligibil”, ne-a declarat primarul Morar Costan.

În 2017, Torocul a fost modernizat pentru prima dată și pe lângă lacul sărat (1600 mp), cei care au trecut pragul stațiunii s-au bucurat și de un bazin pentru adulți cu o suprafață de 700 mp, un bazin cu apă sărată de 113 mp, precum și de un bazin pentru copii cu o suprafață de 96 de mp. Tot atunci, plaja a fost extinsă, s-au construit trei tobogane care coboară de pe versantul dealului și s-au amenajat mai multe terenuri de sport.

Acum, în cadrul proiectului de extindere în valoare de peste 7 milioane de euro, vor fi construite mai multe bazine cu apă sărată și dulce, locuri de cazare și parcare, precum și șase grote cu sare.

”Dorim să mărim zona de agrement, pentru că în primul și în primul rând construim bazine de capacitate mai mare, cu apă sărată atât de necesară pentru tratamente. O să avem și grote cu sare, bulgări cu sare, de câte 20 mp, unde se poate face aerosol, pentru fiecare dintre acestea urmând să avem bazine cu apă sărată. Avem fizioterapie cu toată aparatura necesară pentru recuperarea bolnavilor și săli de recuperare, de fitness, tot ce înseamnă o logistică necesară pentru o bază de tratament la cel mai înalt nivel. Vom avea și bazin de apă dulce – o parte în zona închisă și o parte în zona exterioară și alte două bazine de apă sărată, de capacitate mai mare, pentru tratament. Vom avea și spațiu verde, un părculeț. Ne dorim ca celor două lacuri naturale să le dăm valoarea lor în zona respectivă și nu în ultimul rând cele două <<bălți>> care sunt aproape de zona cartierul Slatinei și care se vor amenaja foarte frumos”, a punctat edilul. Tot acesta a anunțat că vor fi construite noi locuri de cazare, precum și 200 de locuri de parcare.

”Eu cred că în această vară investiția va fi demarată și undeva într-un an și jumătate poate fi implementată”, a încheiat primarul.

Află mai multe detalii din MATERIALUL VIDEO de mai jos:

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Pregătiri pentru autobuzele electrice! A fost demolată autobaza Transurb – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Acțiunea de demolare a vechii clădiri a autobazei Transurb a fost finalizată și în perioada următoare vor fi demarate lucrările de construire a noii autobaze, potrivit primarului Morar Costan.

În noua autobază Transurb se vor amenaja spațiile adecvate pentru stațiile de încărcare pentru primele autobuze electrice care vor ajunge la Dej în luna mai și vor fi puse în circulație.

În completarea lucrărilor care vizează modernizarea bazei Transurb S.A și achiziționarea de autobuze electrice în perioada următoare vor demara lucrările de:

 • Modernizare a străzilor 1 Mai, I.P.Reteganul, Libertății și Bistriței.
 • Reabilitare a celor 3 poduri de pe străzile Libertății și Bistriței.
 • Construire a zidului de sprijin situat în zona pădurii din fața gării.
 • Amenajare de zone pietonale și trotuare pe o suprafață de 17000 mp.
 • Amenajare de piste pentru biciclete pe o lungime de 5km.
 • Achiziționare de biciclete în sistem bike-sharing și amenajarea stațiilor de biciclete.

Aceste lucrări fac parte din proiectul de mobilitate urbană „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de strada. 1 Mai (tronson 1 Mai 182 – intersecție strada Ion Pop Reteganul) – strada Ion Pop Reteganul – pod Someș- strada Libertății- strada Bistriței până la limita administrativ teritorială a municipiului Dej, inclusiv acces către autobaza Transurb Dej și modernizarea autobazei Transurb S.A.”, finanțat prin Programul Operațional Regional.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare