Conectează-te cu noi

Administraţie

Parc Industrial TETAROM VII la Dej? PNL a propus, majoritatea PSD a blocat!

Publicat acum

pe

loading...

Un amendament adus proiectului de buget al Dejului pe anul 2020, care prevedea în prima fază cumpărarea unui sau mai multor terenuri și ulterior ridicarea unui parc industrial în Dej, a fost respins de aleșii locali.

Astăzi, în cadrul proiectului de buget pe anul 2020, consilierul local Aurelian Mureșan (PNL) a propus o asociere cu Consiliul Județean (CJ) Cluj în vederea construirii unui parc industrial în Dej. ”Foarte multe dintre localitățile județului Cluj au accesat proiecte pentru parcuri industriale proprii, noi cred că suntem singurul municipiu care nu a făcut-o. Ne dorim să achiziționăm unul sau mai multe terenuri, să le comasăm și alături de CJ Cluj să realizăm Parcul Industrial Dej. Nu vă ascund că am avut deja discuții cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe și cu vicepreședintele Marius Mînzat și avem toată deschiderea lor. Sigur, sunt pași care trebuie urmați și va dura, însă vom avea posibilitatea să atragem investitori. Dacă se va ridica, se va numi TETAROM VII. Șapte e o cifră norocoasă… Oricâte parcuri industriale ar exista, este păcat să nu profităm de această șansă”, a punctat Mureșan.

Primarul Morar Costan i-a spus că este prevăzută deja în buget suma de 150.000 de lei pentru ”achiziții terenuri”, însă că momentan își canalizează atenția pe Parcul Industrial Nord, ”pe CESOM, o investiție foarte utilă pentru a recondiționa Platforma Nord, unde a fost fostul Combinat. Noi am cumpărat 13 hectare de la fosta IFA și suntem în situația în care am făcut studii de fezabilitate, suntem la avizare de mediu și vom face pașii următori. Acolo am putea să dezvoltăm un parc industrial fără alte costuri. Într-un an și jumătate vom putea primi investitori în zona respectivă”, i-a replicat edilul social-democrat.

Aurelian Mureșan i-a îndemnat pe consilieri să se gândească, menționând că ”nu e nicio problemă dacă vor exista două parcuri industriale în zona municipiului Dej, de ce să nu accesăm bani și de la CJ Cluj?”. La vot, atunci când liberalul a cerut să fie prevăzut în proiectul de buget ”achiziții terenuri TETAROM VII”, nu doar ”achiziții terenuri” (fără vreo destinație anume), amendamentul a căzut cu 9 voturi ”pentru”, 7 abțineri, 2 voturi ”împotrivă”, iar un consilier nu a votat. Astfel, potențialul proiect TETAROM VII a fost tăiat încă din fașă de majoritatea social-democrată din CL…

Dacă amendamentul liberalilor ar fi fost aprobat, Consiliului Județean Cluj i-ar fi revenit rolul de a asigura managementul implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ județean ar fi întocmit toate documentațiile tehnice, economice și de urbansim necesare înființării Parcului Industrial Dej și, din bugetul județului, ar fi realizat efectiv infrastuctura parcului. De cealaltă parte, Primăria Municipiului Dej, pe lângă garanțiile legate de viabilitatea fizică și juridică a terenului pe care l-ar fi achiziționat și pus la dispoziție, ar fi încasat de la viitorii rezidenți ai parcului taxele, impozitele şi celelalte obligații prevăzute de lege.

Interesant este că, în cadrul aceleiași ședințe, s-a aprobat alocarea sumei de 2 milioane de lei anul acesta și 1.900.000 anul viitor pentru obiectivul de investiții ”Străzi și rețele de utilități Parc Industrial, Str. Leon Birnbaum și strada Henri Coandă”, acolo unde se află două parcuri industriale… private.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administraţie

Primăria Dej demarează astăzi acțiunea de dezinfecție a scărilor de bloc!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej continuă să ia măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului la nivelul municipiului.

În acest sens acțiunea de igienizare și dezinfecție a spațiilor publice din municipiul Dej, demarată în urmă cu două săptămâni, se derulează în continuare prin dezinfecția străzilor și trotuarelor.

De asemenea de astăzi demarează dezinfecția la casa scărilor de la blocurile de locuințe, anterior fiind derulate procedurile privind achiziția materialelor și echipamentelor de dezinfecție.

Primele zone în care se va interveni sunt cartierele Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, 1 mai și blocurile din zona Parcului Mare, urmând să se continue cu toate zonele de blocuri din oraș.

Primăria Municipiului Dej va lua în continuare măsuri în scop preventiv, menite să protejeze populația de riscurile care există în această perioadă.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile transmise de autorități, să evite deplasările doar în situațiile în care este absolut necesar.

Reamintim cetățenilor că persoanele vârstnice, persoanele care nu pot părăsi locuința din diferite motive( boli cronice, copii mici sau alte motive întemeiate) care au nevoie de sprijinul Primăriei Municipiului Dej pentru aprovizionarea cu alimente, produse de igienă, medicamente sau alte produse necesare traiului zilnic, pot să apeleze numerele de telefon
0783 101 622 sau 0783 184 480, după următorul program:

  • de luni până vineri între orele 09:00-16:00
  • sâmbăta și duminica între orele 09:00- 13:00.

Continuă să citești

Administraţie

Dej | S-a VOTAT: banii pentru cultură și distracție, redirecționați către SĂNĂTATE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, într-o ședință de îndată. Acesta s-a ținut în sala mare a Primăriei, o încăpere mai spațioasă care le-a permis aleșilor – protejați corespunzător cu măști și mănuși – să păstreze o distanță de siguranță între ei.

Consilierii au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre care a vizat ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”. Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, executivul a decis să redirecționeze banii alocați pentru organizarea Zilelor Municipiului Dej, Toroc FEST și altor evenimente către Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej și cabinetele medicale de medicină de familie.

Este vorba despre suma de 590.000 lei. Din aceasta se va achiziționa aparatură medicală de strictă necesitate la Spitalul Municipal Dej (aparatură ventilație artificială și alte dispozitive medicale), se vor cumpăra materiale de protecție, măști cu filtru, combinezoane de protecție și soluții pentru dezinfecție pentru personalul Ambulanței Dej, în timp ce la cabinetele de familie vor ajunge materiale necesare pentru buna desfășurarea a activității. Din aceeași sumă vor fi achiziționate materiale, echipamente, dezinfectanți și alimente pentru persoanele aflate în izolare.

Ședința prezidată de Anamaria Kovrig a durat doar 10 minute. Consilierii locali din Dej au votat în unanimitate proiectul de hotărâre și astfel banii alocați inițial culturii vor ajunge la capitolul ”sănătate”.

La final, deși nu există capitolul ”Diverse” la ședințele de îndată, consilierul Varga i-a cerut primarului să găsească o soluție pentru ca ședințele să se desfășoare online (la fel ca în alte orașe din țară). Morar Costan a dat asigurări că următoarea întrunire se va desfășura în acest fel.

Vezi declarațiile făcute în ședință în MATERIALUL VIDEO de mai jos:

GALERIE FOTO de la ședință pe pagina de facebook Dej24.ro:

Continuă să citești

Administraţie

Dej | Cele două spații UNDE ar putea fi cazați medicii, polițiștii, jandarmii sau pompierii, la nevoie

Publicat acum

pe

loading...

Cel puțin două locații sunt luate în calcul de autoritățile locale din Dej în cazul care cadre medicale, polițiști, pompieri sau jandarmi vor avea nevoie de cazare.

Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Dej a decis să asigure spații de cazare, în caz de nevoie, pentru cadrele medicale (Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej, medici de familie) care lucrează în Dej, precum și pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Din informațiile noastre, cele șase camere de cazare de la Parcul Balnear Toroc sunt luate în calcul de autorități. Un alt spațiu la care s-a gândit executivul este cantina din Piața Agroalimentară, acolo unde sunt de asemenea camere de cazare.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare