Conectează-te cu noi

Administraţie

Bugetul municipiului Dej pe 2020, APROBAT. Se extinde Torocul, proiecte de peste 150 de milioane de euro – VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej au votat astăzi proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020 al municipiului Dej și bugetele instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subventii.

Aleșii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, în cadrul unei ședințe ordinare pe luna februarie. Cel mai important proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a vizat bugetul pe anul 2020, poate cel mai dezbătut proiect an de an.

Expunerea proiectului i-a aparținut primarului Morar Costan, cel care a prezentat veniturile, cheltuielile și mai ales investițiile dorite. În proiect se prevede că veniturile totale se ridică la suma de 251.146,68 mii lei, în timp ce cheltuielile ar fi 252.322,65 mii lei (62.703,31 mii lei pentru secțiunea de funcționare, respectiv 189.619,34 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare).

Și în acest an ”baza” stă în proiectele pe fonduri europene. ”Pe partea de investiții avem 33 de proiecte pe fonduri europene și fonduri externe în valoare de 153 de milioane de euro. Din cele 33 de proiecte, 29 sunt finanțate: 14 pe linie de învățământ, 6 pe linie de mobilitate urbană, 4 pe zone de agrement – Bungăr, care se licitează și în perioada următoare, în două săptămâni, vom ști câștigătorul; în acest an finalizăm Balta și în urmă cu o săptămână am primit vești foarte bune pentru încă două proiecte, au fost eligibile, și urmează perioada de finanțare. Discutăm de <<Pădurice>>, cum îi spunem noi în termeni populari, din zona Ecaterina Teodoroiu, un parc de aproximativ 2 hectare. O să fie o zonă de recreere pentru tineri, pentru oameni în vârstă, o zonă bine definită într-o zonă aglomerată a orașului… Și Parcul Balnear Toroc, 7 milioane de euro, se va extinde pe o suprafață de 10 hectare, din locația actuală până la <<Bălți>>. Se va face o zonă de tratament, o parcare de aproximativ 200 de locuri, se vor construi bazine de apă sărată, zone speciale cu sare pentru tratament… va fi o investiție la cel mai înalt nivel!”, a explicat primarul Morar Costan (despre alte investiții, în MATERIALUL VIDEO de mai jos).

După expunerea proiectului, Buburuz a atras atenția asupra drumului impracticabil din zona cimitirului, dar și despre câteva minusuri la Toroc sau lipsa unor scări la UM. Butuza a adus în discuție centura ocolitoare a municipiului Dej și a solicitat executivului ”să rezolve din timp” ce se poate rezolva. De asemenea, Filip a solicitat sume pentru autorizarea adăpostului de câini.

Spre deosebire de alți ani, proiectul bugetului s-a discutat destul de repede, fără prea multe intervenții din partea aleșilor.

Bugetul a trecut cu 11 voturi ”pentru”, o abținere, cinci voturi ”împotrivă”, iar doi consilieri nu au votat. Despre un amendament adus proiectului de buget, respins însă de consilieri, în curând pe Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administraţie

Primăria Dej demarează astăzi acțiunea de dezinfecție a scărilor de bloc!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej continuă să ia măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului la nivelul municipiului.

În acest sens acțiunea de igienizare și dezinfecție a spațiilor publice din municipiul Dej, demarată în urmă cu două săptămâni, se derulează în continuare prin dezinfecția străzilor și trotuarelor.

De asemenea de astăzi demarează dezinfecția la casa scărilor de la blocurile de locuințe, anterior fiind derulate procedurile privind achiziția materialelor și echipamentelor de dezinfecție.

Primele zone în care se va interveni sunt cartierele Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, 1 mai și blocurile din zona Parcului Mare, urmând să se continue cu toate zonele de blocuri din oraș.

Primăria Municipiului Dej va lua în continuare măsuri în scop preventiv, menite să protejeze populația de riscurile care există în această perioadă.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile transmise de autorități, să evite deplasările doar în situațiile în care este absolut necesar.

Reamintim cetățenilor că persoanele vârstnice, persoanele care nu pot părăsi locuința din diferite motive( boli cronice, copii mici sau alte motive întemeiate) care au nevoie de sprijinul Primăriei Municipiului Dej pentru aprovizionarea cu alimente, produse de igienă, medicamente sau alte produse necesare traiului zilnic, pot să apeleze numerele de telefon
0783 101 622 sau 0783 184 480, după următorul program:

  • de luni până vineri între orele 09:00-16:00
  • sâmbăta și duminica între orele 09:00- 13:00.

Continuă să citești

Administraţie

Dej | S-a VOTAT: banii pentru cultură și distracție, redirecționați către SĂNĂTATE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, într-o ședință de îndată. Acesta s-a ținut în sala mare a Primăriei, o încăpere mai spațioasă care le-a permis aleșilor – protejați corespunzător cu măști și mănuși – să păstreze o distanță de siguranță între ei.

Consilierii au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre care a vizat ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”. Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, executivul a decis să redirecționeze banii alocați pentru organizarea Zilelor Municipiului Dej, Toroc FEST și altor evenimente către Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej și cabinetele medicale de medicină de familie.

Este vorba despre suma de 590.000 lei. Din aceasta se va achiziționa aparatură medicală de strictă necesitate la Spitalul Municipal Dej (aparatură ventilație artificială și alte dispozitive medicale), se vor cumpăra materiale de protecție, măști cu filtru, combinezoane de protecție și soluții pentru dezinfecție pentru personalul Ambulanței Dej, în timp ce la cabinetele de familie vor ajunge materiale necesare pentru buna desfășurarea a activității. Din aceeași sumă vor fi achiziționate materiale, echipamente, dezinfectanți și alimente pentru persoanele aflate în izolare.

Ședința prezidată de Anamaria Kovrig a durat doar 10 minute. Consilierii locali din Dej au votat în unanimitate proiectul de hotărâre și astfel banii alocați inițial culturii vor ajunge la capitolul ”sănătate”.

La final, deși nu există capitolul ”Diverse” la ședințele de îndată, consilierul Varga i-a cerut primarului să găsească o soluție pentru ca ședințele să se desfășoare online (la fel ca în alte orașe din țară). Morar Costan a dat asigurări că următoarea întrunire se va desfășura în acest fel.

Vezi declarațiile făcute în ședință în MATERIALUL VIDEO de mai jos:

GALERIE FOTO de la ședință pe pagina de facebook Dej24.ro:

Continuă să citești

Administraţie

Dej | Cele două spații UNDE ar putea fi cazați medicii, polițiștii, jandarmii sau pompierii, la nevoie

Publicat acum

pe

loading...

Cel puțin două locații sunt luate în calcul de autoritățile locale din Dej în cazul care cadre medicale, polițiști, pompieri sau jandarmi vor avea nevoie de cazare.

Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Dej a decis să asigure spații de cazare, în caz de nevoie, pentru cadrele medicale (Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej, medici de familie) care lucrează în Dej, precum și pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Din informațiile noastre, cele șase camere de cazare de la Parcul Balnear Toroc sunt luate în calcul de autorități. Un alt spațiu la care s-a gândit executivul este cantina din Piața Agroalimentară, acolo unde sunt de asemenea camere de cazare.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare