Conectează-te cu noi

Administraţie

Bugetul municipiului Dej pe 2020, APROBAT. Se extinde Torocul, proiecte de peste 150 de milioane de euro – VIDEO

Publicat acum

pe

Consilierii locali din Dej au votat astăzi proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020 al municipiului Dej și bugetele instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subventii.

Aleșii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, în cadrul unei ședințe ordinare pe luna februarie. Cel mai important proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a vizat bugetul pe anul 2020, poate cel mai dezbătut proiect an de an.

Expunerea proiectului i-a aparținut primarului Morar Costan, cel care a prezentat veniturile, cheltuielile și mai ales investițiile dorite. În proiect se prevede că veniturile totale se ridică la suma de 251.146,68 mii lei, în timp ce cheltuielile ar fi 252.322,65 mii lei (62.703,31 mii lei pentru secțiunea de funcționare, respectiv 189.619,34 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare).

Și în acest an ”baza” stă în proiectele pe fonduri europene. ”Pe partea de investiții avem 33 de proiecte pe fonduri europene și fonduri externe în valoare de 153 de milioane de euro. Din cele 33 de proiecte, 29 sunt finanțate: 14 pe linie de învățământ, 6 pe linie de mobilitate urbană, 4 pe zone de agrement – Bungăr, care se licitează și în perioada următoare, în două săptămâni, vom ști câștigătorul; în acest an finalizăm Balta și în urmă cu o săptămână am primit vești foarte bune pentru încă două proiecte, au fost eligibile, și urmează perioada de finanțare. Discutăm de <<Pădurice>>, cum îi spunem noi în termeni populari, din zona Ecaterina Teodoroiu, un parc de aproximativ 2 hectare. O să fie o zonă de recreere pentru tineri, pentru oameni în vârstă, o zonă bine definită într-o zonă aglomerată a orașului… Și Parcul Balnear Toroc, 7 milioane de euro, se va extinde pe o suprafață de 10 hectare, din locația actuală până la <<Bălți>>. Se va face o zonă de tratament, o parcare de aproximativ 200 de locuri, se vor construi bazine de apă sărată, zone speciale cu sare pentru tratament… va fi o investiție la cel mai înalt nivel!”, a explicat primarul Morar Costan (despre alte investiții, în MATERIALUL VIDEO de mai jos).

După expunerea proiectului, Buburuz a atras atenția asupra drumului impracticabil din zona cimitirului, dar și despre câteva minusuri la Toroc sau lipsa unor scări la UM. Butuza a adus în discuție centura ocolitoare a municipiului Dej și a solicitat executivului ”să rezolve din timp” ce se poate rezolva. De asemenea, Filip a solicitat sume pentru autorizarea adăpostului de câini.

Spre deosebire de alți ani, proiectul bugetului s-a discutat destul de repede, fără prea multe intervenții din partea aleșilor.

Bugetul a trecut cu 11 voturi ”pentru”, o abținere, cinci voturi ”împotrivă”, iar doi consilieri nu au votat. Despre un amendament adus proiectului de buget, respins însă de consilieri, în curând pe Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER