Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Părintele Alexandru Nicula va fi înmormântat mâine la Dej

Publicat acum

pe

16.02.2015 Aniversare preot Nicula 006

Trupul Mons. Alexandru Nicula va fi depus în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dej, biserică pe care a ctitorit-o și de care a fost profund legat sufletește.

....

Vă reamintim, preotul Alexandru NICULA, Protopop Onorar și Prelat Papal, a trecut la cele veșnice, la 102 ani de viață și 75 de ani de preoție, ieri dimineață în jurul orei 9:00.

Sâmbătă, 22 august 2015, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dej va fi celebrată Sfânta Liturghie pentru sufletul Mons. Alexandru Nicula, de la ora 8.00, iar Slujba de Înmormântare va începe la ora 12.00.

Rugăciunile preoților, persoanelor consacrate și ale credincioșilor greco-catolici se înalță în aceste zile spre Dumnezeu însoțind sufletul Mons. Alexandru, cu venerație pentru tot ceea ce a însemnat pentru Biserica Greco-Catolică, pentru tăria credinței de care a dat dovadă în mijlocul persecuțiilor și în închisorile comuniste. Mărturia vieții sale de credință rămâne înscrisă cu litere luminoase pe filele istoriei Bisericii pe care a iubit-o și pentru care și-a oferit întreaga viață.

Mons. Alexandru se alătură cetei cerești a Martirilor și Mărturisitorilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, iar pentru generațiile prezente și viitoare va fi un model de urmat cu acea atitudine pe care o mărturisea la împlinirea vârstei de 100 de ani: „toată viața mea am încercat să fiu un om de omenie și un om cinstit. Aceasta este slujba pe care eu cred că am adus-o lui Isus Hristos: cinstea și omenia, pentru că acestea sunt cele două calități esențiale ale vieții”.

În semn de apreciere, de venerație pentru tot ceea ce a însemnat viața Mons. Alexandru Nicula pentru Biserica Greco-Catolică trecută prin valurile tulburi ale persecuțiilor, în cadrul cărora Mons. Alexandru a rămas neclintit, ca o stâncă de credință, ca un stâlp al credinței și un model, PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla i-a înmânat, în 17 februarie 2013 – data la care pr. Alexandru aniversat la împlinirea a 100 de ani – Diploma ‘Sf. Iosif’ și cea mai înaltă distincție a Eparhiei de Cluj-Gherla, Crucea ‘Sfântul Iosif’ – aceea care, în 1856, a fost acordată de către Episcopul Ioan Alexi tuturor canonicilor și colaboratorilor apropiați la cârma Eparhiei”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Biserici Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER