Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Patru vedete au sărit în ajutorul unui cunoscut olar din Dej

Publicat acum

pe

poftiti pe la noi sorin bucur

Familia Bucur din Dej este principalul motiv pentru care patru vedete au venit în județul Cluj cu scopul de a o ajuta să-și renoveze casa.

Ultima ediție a celui de-al doilea sezon al emisiunii „Poftiți pe la noi!” îi are protagoniști pe Cocuța, Sânziana Buruiană, Don Baxter și Bogdan Boantă, show-ul fiind difuzat la Antena 1.

Cei patru, atent supravegheați și îndrumați de nea Mărin, ajung în cartierul Someșeni, din Cluj Napoca, acolo unde locuiește Sorin Bucur, cel care transformă lutul într-o operă de artă folositoare. Din mâinile sale ies oale, farfurii, fluiere, potcoave, iar pasiunea sa pentru frumos răzbate din fiecare obiect în parte.

Soarta nu a fost însă blândă cu el, dar nea Mărin și cele patru ajutoare de nădejde vor face tot posibilul să îi ofere sprijinul de care are nevoie acum. Sorin Bucur locuiește în condiții greu de descris, casa sa fiind cel puțin modestă. Unul dintre micuți este grav bolnav, iar părinții fac tot posibilul ca el să ducă o viață normală. Locuiesc cu toții într-o singură cameră, nu au curent și nici gaze, însă se au unii pe ceilalți.

Cele patru vedete care au răspuns ”prezent” invitației de a-l ajuta în cadrul show-ului ”Poftiți pe la noi” fac tot ce le stă în putere să ofere familiei Bucur un trai mai bun. Vedetele și-au luat un angajament: ca pereții scorojiți, ușile vechi și pereții dărâmați să fie doar o amintire.

Sorin Bucur a început să meargă la târguri prin ţară, unde vinde ceea ce realizează, iar în Dej a organizat voluntar cursuri de ceramică pentru copii.

”Nu moștenesc această meserie din familie, dar aveam de mult timp pasiune pentru olărit. Eu am lucrat în cadrul CFR-ului și făcându-se restructurări am decis să urmez Școala Populară de Arte să învăț să fac bine ceea ce fac acum”, explica în urmă cu ceva timp Sorin Bucur.

Emisiunea ”Pofiți pe la noi” poate fi urmărită pe A1.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER