Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Pentru copii, de ziua lor. Cea mai mare expoziție LEGO din România, la Cluj – FOTO

Publicat acum

pe

Expozitie LEGO Cluj

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în perioada 30 mai – 5 iunie 2016 cea mai mare expoziţie internaţională de Lego din România, Ethnologia Galactica 2016, aceasta putând fi vizitată zilnic, între orele 11:00 – 19:00.

Cu începere din anul 2012, an după an, Asociaţia Brickenburg şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei le-au oferit clujenilor Ethnologia Galactica, de la an la an aceasta devenind mai mare, mai bogată şi mai interesantă. Acum, în anul 2016, expoziţia a atins o nouă limită, care va fi foarte greu de depăşit în anul următor. Expoziţia internaţională de Lego Ethnologia Galactica reuneşte milioane de piese asamblate în compoziţii de mari dimensiuni şi este instalată într-o suprafaţă expoziţională de aproape 600 de metri pătraţi.

La manifestare participă cinci asociaţii Lego: Brickenburg din Cluj-Napoca – România, Rolug din Bucureşti-România, Beokocska din Belgrad-Serbia; Kockajatek din Budapesta-Ungaria şi Kolege din Belgrad-Serbia.

Principalele atracţii ale acestui eveniment sunt reprezentate de replica clădirii Casinoului din Cluj, realizată din piese Lego de Felix Mezei din Baia-Mare; două diorame de mari dimensiuni, pe teme citadine, realizate de membrii Asociaţiei Brickenburg din Cluj-Napoca şi Kockajatek Club din Budapesta; replica Mocăniţei, într-un peisaj montan, realizată de Grigore Tomoioagă, care este şi autorul bine cunoscutei reprezentări în piese Lego a satului maramureşean; personajul Xenomorph din seria Alien; turnul cu ceas funcţional şi minifigurine dansatoare, realizat de membrii Rolug Bucureşti, precum şi replica unei locomotive electrice româneşti, realizată de membrii Rolug Bucureşti.

Miercuri, 1 iunie 2016, va avea loc manifestarea denumită Brickenburg Lego Minecraft Day – ateliere pe teme Minecraft cu tombolă; sâmbătă, 4 iunie 2016, începând cu ora 14:00, în curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei se va desfăşura concursul Trial truck Ethnologia Galactica – competiţie a maşinilor de teren, iar duminică, 5 iunie 2016, de la ora 15:00, are loc un concurs de viteză de construcţie pentru copiii între 5 şi 14 ani. La concursul de viteză pot participa copiii vizitatori ai expoziţiei, pentru care s-a achitat contravaloarea biletului de intrare şi care se înscriu pe tabel, cu acordul părinţilor, în limita a 100 de participanţi.

Preţul unic de intrare, pe întreaga durată a expoziţiei, va fi de 3 lei, iar miercuri, 1 iunie 2016, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, copiii până în 14 ani (împliniţi în acest an) vor avea accesul gratuit.

O ofertă specială îi aşteaptă pe vizitatori la standurile Clever Toys, unde toate seturile Lego pot fi achiziţionate cu o reducere de 20%.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER