Conectează-te cu noi

Social-Cultură

PENTRU PRIMA DATĂ. Concert de operă în aer liber, aseară, la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

aniversare Rotary concert opera (97)

Dejenii au avut aseară parte de un eveniment cultural inedit: concert de operă în aer liber, chiar în centrul orașului, organizat de Rotary Club Dej.

Cu prilejul împlinirii a opt ani de la constituire, Rotary Club Dej a organizat ieri, în Piața Bobâlna, o serie de manifestări culturale dedicate dejenilor interesați de actul artistic valoros și autentic.

În cadrul acestora, la ora 18 aavut loc festivitatea de Chartarea a Interact Club Dej, organizație non-guvernamentală și non-profit, patronată de Rotary Club Dej. Reunind tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, doritori să contribuie la binele comunităților cărora le aparțin, activitățile cluburilor Interact din cadrul Districtului 2241 Rotary România și Republica Moldova, se vor desfășura sub motto-ul „A servi mai presus de sine”, în spiritul benevolatului umanitar promovat de Rotary International.

Programul manifestărilor, realizat cu sprijinul Primăriei Dej, a debutat cu un „Târg de carte” la care au participat editurile: Școala Ardeleană – Cluj (director: Vasile George Dâncu), Caiete Silvane – Zalău, Nomina – București, ASTRA-Dej (director: Radu Gavrilă), Charmides – Bistrița, Neuma – Cluj (director: Andreea Hedeș), Limes – Cluj (director: Mircea Petean) și Pergamon – Bistrița (director: Mircea Măluț).

În cadrul târgului au avut loc lansări de carte și prezentări de noutăți editoriale, în prezența mai multor scriitori și critici literari consacrați din Cluj-Napoca, Dej, Bistrița și Zalău. Totodată, după lansarea volumului „Spre Polul Vest”, semnat de poetul dejean Nicolai Maxim (Editura ASTRA-Dej), a fost celebrată activitatea prozatorului și dramaturgului Ștefan Mihuț, „Cetățean de Onoare” al municipiului Dej, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

Pe lângă ”Târgul de carte” și festivitatea de Chartare a Interact Club Dej, dejenii care au răspuns ”prezent” invitației de a participa la sărbătoarea Rotary Dej s-au putut bucura de un „Concert de muzică simfonică” susținut de elevii claselor V-VIII de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca (dirijor: prof. Nicolae Fogărășanu).

Cel mai așteptat moment al serii a avut loc în jurul orei 20, atunci când iubitorii de muzică clasică s-au bucurat de un „Concert extraordinar” oferit de soliștii Operei Naționale din Cluj: Ioana Badiu (soparană, membră de onoare a Rotary Club Dej), Alexandra Hordoan (mezzosoprană), Horațiu Rusti (bariton), Andrei Sofron (tenor) și Petre Burcă (bas), la pian fiind Olga Bordaș. Dejenii – care au avut pentru prima dată parte de un concert în aer liber – au aplaudat la scenă deschisă recitalurile artiștilor de pe scenă, concertul încheindu-se cu celebrul ”O sole mio”.

Seară aniversară Rotary Club Dej s-a încheiat la ora 22 cu un superb foc de artificii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER