Conectează-te cu noi

Social-Cultură

PENTRU PRIMA DATĂ. Concert de operă în aer liber, aseară, la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

aniversare Rotary concert opera (97)

loading...

Dejenii au avut aseară parte de un eveniment cultural inedit: concert de operă în aer liber, chiar în centrul orașului, organizat de Rotary Club Dej.

Cu prilejul împlinirii a opt ani de la constituire, Rotary Club Dej a organizat ieri, în Piața Bobâlna, o serie de manifestări culturale dedicate dejenilor interesați de actul artistic valoros și autentic.

În cadrul acestora, la ora 18 aavut loc festivitatea de Chartarea a Interact Club Dej, organizație non-guvernamentală și non-profit, patronată de Rotary Club Dej. Reunind tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, doritori să contribuie la binele comunităților cărora le aparțin, activitățile cluburilor Interact din cadrul Districtului 2241 Rotary România și Republica Moldova, se vor desfășura sub motto-ul „A servi mai presus de sine”, în spiritul benevolatului umanitar promovat de Rotary International.

Programul manifestărilor, realizat cu sprijinul Primăriei Dej, a debutat cu un „Târg de carte” la care au participat editurile: Școala Ardeleană – Cluj (director: Vasile George Dâncu), Caiete Silvane – Zalău, Nomina – București, ASTRA-Dej (director: Radu Gavrilă), Charmides – Bistrița, Neuma – Cluj (director: Andreea Hedeș), Limes – Cluj (director: Mircea Petean) și Pergamon – Bistrița (director: Mircea Măluț).

În cadrul târgului au avut loc lansări de carte și prezentări de noutăți editoriale, în prezența mai multor scriitori și critici literari consacrați din Cluj-Napoca, Dej, Bistrița și Zalău. Totodată, după lansarea volumului „Spre Polul Vest”, semnat de poetul dejean Nicolai Maxim (Editura ASTRA-Dej), a fost celebrată activitatea prozatorului și dramaturgului Ștefan Mihuț, „Cetățean de Onoare” al municipiului Dej, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

Pe lângă ”Târgul de carte” și festivitatea de Chartare a Interact Club Dej, dejenii care au răspuns ”prezent” invitației de a participa la sărbătoarea Rotary Dej s-au putut bucura de un „Concert de muzică simfonică” susținut de elevii claselor V-VIII de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca (dirijor: prof. Nicolae Fogărășanu).

Cel mai așteptat moment al serii a avut loc în jurul orei 20, atunci când iubitorii de muzică clasică s-au bucurat de un „Concert extraordinar” oferit de soliștii Operei Naționale din Cluj: Ioana Badiu (soparană, membră de onoare a Rotary Club Dej), Alexandra Hordoan (mezzosoprană), Horațiu Rusti (bariton), Andrei Sofron (tenor) și Petre Burcă (bas), la pian fiind Olga Bordaș. Dejenii – care au avut pentru prima dată parte de un concert în aer liber – au aplaudat la scenă deschisă recitalurile artiștilor de pe scenă, concertul încheindu-se cu celebrul ”O sole mio”.

Seară aniversară Rotary Club Dej s-a încheiat la ora 22 cu un superb foc de artificii.

Social-Cultură

Mare atenție, șoferi! Un transport agabaritic va trece zilele următoare prin Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că în perioada următoare se va efectua un transport agabaritic, acesta urmând să treacă și prin Dej.

În perioada 14 – 23 noiembrie 2019, se va desfăşura un transport cu depăşiri pe traseul :

  • Recea ( jud. Mureş) – DN15 – A3 – DN1 – Turda – DN1 – Cluj (V.CE) – DN1C – DEJ – DN17 – Bistriţa (V.BN) – DN17 – Vatra Dornei – D17 – Câmpulung Moldovenesc – DN17 – Gura Humorului – DN17 – Suceava (VO2P) – DN2 – Siret PTF

Vehiculul transportă o piesă metalică.

Lăţimea maximă a vehiculelor este 3,00 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că, în conformitate OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfăşurare ale transportului sunt stabilite de poliţia rutieră, care asigură însoţirea vehiculului cu depăşiri. Transportul nu se va desfăşura în perioadele şi pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roşu”, transmite CNAIR.

Continuă să citești

Social-Cultură

O stradă din Dej, „uitată” de autorități! Numeroasele adrese făcute la Primărie au rămas doar maculatură – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Strada Henri Coandă a fost uitată, voit sau nu, de Primăria Municipiului Dej de-a lungul timpului.

Fie că vorbim de deszăpezire, reabilitare, modernizare, marcare sau pur si simplu de curățenie, Primăria Municipiului Dej uită cu desăvârșire că strada Henri Coandă este intens circulată de mii de dejeni și de cetățeni ai comunelor arondate.

Toate societățile din zona industrială au de suferit, motivele fiind expuse în diferite adrese (FOTO jos!). Potrivit conducerii ARC Parc Industrial, Primăria Municipiului Dej a refuzat să răspundă acestora, iar oamenii care lucrează la fabricile din zonă sunt nemulțumiți.


Continuă să citești

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 15 – 21 noiembrie

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 15 – 21 noiembrie.

VINERI – 15 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – INSIDIOUS CHAPTER 3 („INSIDIOUS CAPITOLUL 3” HORROR, N-15 ANI, 95 MIN.)

SÂMBĂTĂ – 16 noiembrie 2019

  • ORA 11:00 – MUNE GARDIANUL LUNII (FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 83 MIN)
  • ORA 16:00 – INFINITELY POLAR BEAR („VIAȚA PE MARGINEA PRĂPASTIEI” DRAMA/COMEDY/ROMANCE, N.-15 ANI, 85 MIN.)

MARȚI – 19 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – IRRATIONAL MAN („ÎN LIPSA RAȚIUNII” COMEDY/DRAMA , N.-15 ANI, 95 MIN.)

MIERCURI – 20 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – A HOLOGRAM FOR THE KING („HOLOGRAMĂ PENTRU REGE” COMEDY / DRAMA, A.P.-12 ANI, 103 MIN.)

JOI – 21 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – THE IMITATION GAME („JOCUL CODURILOR” DRAMA/BIOGRAPHY, A.P.12 ANI., 110 MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare