Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Abris Capital Partners şi Ioan Tecar, investiţie de 20 mil. euro într-o nouă unitate de producţie a hârtiei

Publicat acum

pe

Ioan Tecar

loading...

Fondul de investiţii Abris Capital Partners şi Ioan Tecar bifează o investiţie de 20 mil. euro într-o nouă unitate de producţie a hârtiei la Dej. 

Compania Metalicplas Distribution, membră a Pehart Tec Grup, controlat de fondul de investiţii Abris Capital Partners şi omul de afaceri Ioan Tecardin Dej, a finalizat o investiţie de 90 mil. lei (peste 20 mil. euro), ce a presupus punerea în funcţiune a unei noi unităţi de producţie a hârtiei tissue şi a produselor din hârtie. Proiectul a fost derulat în perioada 2012–2015 pe platforma industrială a municipiului Dej, fiind susţinut printr-un ajutor de stat de 43,6 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro).

Prin acestă linie de producţie pusă în funcţiune la Dej, PehartTecGrup a creat noi locuri de muncă, fiind angajate peste 100 de persoane, cărora li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Investiţia totală se ridică la 90 de milioane de lei’’, a declarat Ioan Tecar, fondatorul grupului de companii MG-Tec din Dej.

Proiectul a constat în construirea unei hale de producţie cu o suprafaţă totală de 9.336 mp, achiziţionarea unei maşini de fabricat hârtie tissue cu o capacitate de 82 tone pe zi, asamblarea şi punerea în funcţiune a unei instalaţii de fabricat hârtie igienică şi prosoape de bucătărie cu o capacitate de producţie de 12.000 de tone pe an, punerea în funcţiune a unei linii de fabricare batistuţe şi a unei linii de fabricare a serveţelelor, achiziţionarea aparaturii de laborator şi a altor instalaţii tehnice. La Dej mai funcţionează în prezent încă două linii de producţie a hârtiei tissue, cu o capacitate totală de 180 de tone pe zi, dar şi două linii de converting a hârtiei, cu o capacitate totală de 20.000 de tone pe an. Totodată, grupul Pehart Tec deţine o fabrică şi la Petreşti Alba, cu o capacitate totală de producţie de 160 de tone de hârtie pe zi, respectiv 10.000 de tone pe an pentru linia de converting.

Fabrica de hârtie Pehart Tec produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste, şerveţele care ajung în marile lanţuri de magazine (Lidl, Auchan, Profi, Metro, Cora) sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Compania exportă o parte din producţie în Grecia, Ungaria, Bulgaria, Germania şi Serbia, conform unor informaţii anterioare.

Pehart Tec Grup cuprinde patru companii (Samus Construcţii, Metalicplas Impex,Metalicplas Distribution şi Pehart Tec) cu activităţi de producţie şi comercializare a hârtiei şi a produselor din hârtie. Pentru acest an, a fost bugetată o creştere de peste 30% a afacerilor faţă de anul trecut, când s-a realizat o cifră de afaceri totală de 437 mil. lei (circa 97 mil. euro), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Pehart Tec Grup.

Pachetul majoritar de acţiuni a celor patru companii care fac parte din Pehart Tec Grup a fost vândut anul trecut de Ioan Tecar fondului de investiţii Abris Capital Partners. Intrarea în businessul cu hârtie construit de Ioan Tecar a fost al şaselea deal pe care fondul de private equity Abris l-a realizat în România, după mai multe achiziţii pe piaţa de curierat.

 

Sursa – zf.ro

Social-Cultură

Mare atenție, șoferi! Un transport agabaritic va trece zilele următoare prin Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că în perioada următoare se va efectua un transport agabaritic, acesta urmând să treacă și prin Dej.

În perioada 14 – 23 noiembrie 2019, se va desfăşura un transport cu depăşiri pe traseul :

  • Recea ( jud. Mureş) – DN15 – A3 – DN1 – Turda – DN1 – Cluj (V.CE) – DN1C – DEJ – DN17 – Bistriţa (V.BN) – DN17 – Vatra Dornei – D17 – Câmpulung Moldovenesc – DN17 – Gura Humorului – DN17 – Suceava (VO2P) – DN2 – Siret PTF

Vehiculul transportă o piesă metalică.

Lăţimea maximă a vehiculelor este 3,00 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că, în conformitate OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfăşurare ale transportului sunt stabilite de poliţia rutieră, care asigură însoţirea vehiculului cu depăşiri. Transportul nu se va desfăşura în perioadele şi pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roşu”, transmite CNAIR.

Continuă să citești

Social-Cultură

O stradă din Dej, „uitată” de autorități! Numeroasele adrese făcute la Primărie au rămas doar maculatură – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Strada Henri Coandă a fost uitată, voit sau nu, de Primăria Municipiului Dej de-a lungul timpului.

Fie că vorbim de deszăpezire, reabilitare, modernizare, marcare sau pur si simplu de curățenie, Primăria Municipiului Dej uită cu desăvârșire că strada Henri Coandă este intens circulată de mii de dejeni și de cetățeni ai comunelor arondate.

Toate societățile din zona industrială au de suferit, motivele fiind expuse în diferite adrese (FOTO jos!). Potrivit conducerii ARC Parc Industrial, Primăria Municipiului Dej a refuzat să răspundă acestora, iar oamenii care lucrează la fabricile din zonă sunt nemulțumiți.


Continuă să citești

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 15 – 21 noiembrie

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 15 – 21 noiembrie.

VINERI – 15 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – INSIDIOUS CHAPTER 3 („INSIDIOUS CAPITOLUL 3” HORROR, N-15 ANI, 95 MIN.)

SÂMBĂTĂ – 16 noiembrie 2019

  • ORA 11:00 – MUNE GARDIANUL LUNII (FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 83 MIN)
  • ORA 16:00 – INFINITELY POLAR BEAR („VIAȚA PE MARGINEA PRĂPASTIEI” DRAMA/COMEDY/ROMANCE, N.-15 ANI, 85 MIN.)

MARȚI – 19 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – IRRATIONAL MAN („ÎN LIPSA RAȚIUNII” COMEDY/DRAMA , N.-15 ANI, 95 MIN.)

MIERCURI – 20 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – A HOLOGRAM FOR THE KING („HOLOGRAMĂ PENTRU REGE” COMEDY / DRAMA, A.P.-12 ANI, 103 MIN.)

JOI – 21 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – THE IMITATION GAME („JOCUL CODURILOR” DRAMA/BIOGRAPHY, A.P.12 ANI., 110 MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare